Companii responsabile față de mediu și oameni

EIT Climate-KIC Sustainable Cities Mobility Challenge 2024, cu granturi/proiect de până la 90.000 de euro

EIT Climate-KIC Sustainable Cities Mobility Challenge 2024
EIT Climate-KIC Sustainable Cities Mobility Challenge 2024

EIT Climate-KIC Sustainable Cities Mobility Challenge invită orașele și municipiile europene cu o populație de cel puțin 25.000 de locuitori să propună proiecte care îmbunătățesc calitatea aerului în oraș și accelerează adoptarea mobilității active, partajate, colective și/sau electrice, contribuind astfel la tranziția către comunități reziliente la schimbările climatice.

Apelul urmărește să sprijine tranziția către un transport mai curat, mai ecologic și mai centrat pe oameni, în conformitate cu obiectivele Pactului verde european, Cadrului european pentru mobilitate urbană, Noului Bauhaus european și Misiunii UE pentru orașe inteligente.

Exemple de tipuri de proiecte care pot fi propuse:

• Cartiere cu trafic redus (LTN) sau Cartiere cu emisii reduse (LEN)

• Proiecte care stimulează mersul pe jos, pe bicicletă și, în general, transportul verde

• Proiecte care sprijină mobilitatea partajată, transportul public

• Proiecte centrate pe promovarea/înființarea parcurilor de buzunar și a altor soluții verzi care stimulează plimbările active

Fiecare proiect va primi un grant de până la 90.000 de euro, iar în funcție de numărul total de propuneri selectate în apel, vor fi finanțate maximum 5 proiecte, care trebuie finalizate până în iulie 2025.

Granturile ar putea fi utilizate, de exemplu, pentru un proiect existent sau un proiect pilot al orașului care promovează mobilitatea urbană durabilă, sau pentru finanțarea unor proiecte propuse de ONG-uri sau IMM-uri care dezvoltă soluții de impact pentru a aborda provocările specifice de mobilitate.

Solicitanții trebuie să trimită o propunere scurtă de proiect, de max. 2.000 de cuvinte, care să sublinieze problema sau provocarea de mobilitate pe care ar dori să o abordeze și acțiunile propuse în acest sens.

Termen limită de înscriere a proiectelor este 10 noiembrie 2023.

Accesați pagina dedicată competiției și formularul de înscriere

Foto: macrovector – freepik

Share this article
Prev Post

Citroën pregătește lansarea noului model ë-C3, promovat ca cea mai accesibilă mașină electrică de producție europeană

Next Post

Pierderile de păduri provocate de producția de cauciuc în Asia de Sud-Est sunt de până la 3 ori mai mari decât se estima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next