Companii responsabile față de mediu și oameni

FEPRA va investi 15 milioane de euro până în 2030 pentru dezvoltarea economiei circulare în România

FEPRA își consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România și intenționează să investească 15 milioane de euro până în 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil. Prin urmare, FEPRA își propune să crească volumul de reciclare a deșeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an și să pună bazele unei rețele naționale de parteneri, dar și de 50 de centre de colectare a deșeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar, compensând astfel emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.

Inițiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA, fac parte din strategia amplă de dezvoltare durabilă pentru următorii șapte ani, creată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În ultimii doi ani, compania a trecut printr-un proces amplu de planificare strategică, pornind de la o analiză a peisajului actual al pieței și a cadrului legislativ, dar și a tendințelor globale care vor modela viitorul. Obiectivele FEPRA sunt de a extinde constant gama de servicii și produse oferite clienților actuali și viitori, de a-și dezvoltadomeniile de expertiză și de a crea noi capacități de colectare a deșeurilor, de reciclare, precum și de reutilizare. Investiția de 15 milioane de euro, finanțată din surse publice și private, va contribui semnificativ la o abordare mai sustenabilă a gestionării deșeurilor, contribuind semnificativ la economia circulară europeană.

„Prin tot ceea ce facem, la FEPRA ne propunem să creăm un viitor durabil, ținând cont de faptul că progresul și consumul sunt interconectate. Obiectivul nostru de a fi un catalizator pentru economia circulară este un pas natural și suntem încrezători că va contribui la amplificarea inițiativelor de sustenabilitate ale clienților noștri prin soluții eficiente de colectare, reciclare și reutilizare a deșeurilor. Cu sprijinul BERD, am reușit să concepem un plan strategic solid și un nou sistem de guvernanță pentru a ne spori capacitățile și procesele interne în următorii ani, sub conducerea noii noastre echipe de management”, spune Ionuț Georgescu, fondatorul FEPRA.

Toate activitățile și serviciile FEPRA sunt puternic digitalizate și sunt disponibile clienților prin intermediul Fepra Waste Division (FWD), a cărei conducere a fost preluată de Ana Maria Gergely în calitate de CEO începând din ianuarie 2023. Alături de procesele eficiente de gestionare a deșeurilor, digitalizarea operațiunilor reprezintă, de asemenea, un pilon important al economiei circulare, care va sta la baza reducerii deșeurilor și la transparentizarea proceselor de gestionare.

Share this article
Prev Post

Ecotic derulează o campanie de colectare a DEEE  în județul Ilfov

Next Post

Eurosif angajează un Responsabil comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next