Companii responsabile față de mediu și oameni

Filbo & OMRO plantează 250 de puieți forestieri alături de Plantăm Fapte Bune în România și fac primul pas în strategia de protejare a mediului

Filbo OMRO Plantare ECSR
Filbo OMRO Plantare ECSR

Filbo face primul pas în strategia sa de a pune în aplicare practici sustenabile. Compania anunță participarea în cadrul acțiunilor de împădurire alături de inițiativa „Plantăm fapte bune în România”. Astfel, compania se angajează să planteze câte un puiet pentru fiecare credit debursat. Acțiunea a început cu 250 de puieți forestieri plantați în județul Buzău pe data de 17 noiembrie.

Misiunea noastră este de a promova sustenabilitatea, aspect ce face deja parte din modul nostru de lucru prin acordarea creditelor 100% digitale, care nu implică deplasarea clienților noștri, dar și prin implementarea semnăturii digitale, care elimină contractele fizice, reducând emisiile de carbon. Ne propunem să avem un impact real asupra mediului natural și să ne implicăm în acțiuni de voluntariat care contribuie la reîmpădurirea României. Urmărim să avem un impact pozitiv, atât în dezvoltarea afacerilor micilor antreprenori, cât și asupra mediului înconjurător, declară Georgiana Andrei, CEO al OMRO & Filbo. 

Citește și: Veolia a lansat un nou episod din seria Romania Unfolds, cu exemple de afaceri sociale din Timișoara și București

Cum arată statisticile despre împădurire la nivel național?

În 2022, fondul forestier național ocupă 27,7% din suprafața țării. Acesta indicând o creștere de doar 0,3% față de anul 2013, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Filbo & OMRO se angajează să se implice activ în acțiuni de voluntariat. Compania se va implica în aceste acțiuni împreună cu organizații specializate care contribuie la reîmpădurirea țării. Astfel, compania își propune să ia parte la acțiuni de împădurire în fiecare sezon de plantare. Următoarele 250 de credite acordate vor contribui la misiunea companiei până la următoarea activitate din primăvară. 

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” se angajează să contribuie la reîmpădurirea României prin intermediul voluntarilor. Din 2011 și până în prezent, 48.200 de voluntari au plantat peste 3.183.000 de puieți pe o suprafață de 761 hectare. Împăduririle au fost efectuate preponderent pe terenuri publice neproductive în localități din 35 de județe ale României. Suprafețele sunt monitorizate, completate și îngrijite până ating stadiul de masiv.

Citește și: Mobilitatea partajată va reprezenta 7% din totalul deplasărilor urbane până în 2030 (Raport)

La această activitate, angajații Filbo & OMRO s-au implicat activ, 12 dintre aceștia contribuind cu câte 21 de salcâmi plantați. Acțiunea de împădurire a avut loc la Baza Aeriană Boboc din județul Buzău, pe o suprafață de 5 hectare cu 26,000 de puieți de salcâm.

Share this article
Prev Post

Veolia a lansat un nou episod din seria Romania Unfolds, cu exemple de afaceri sociale din Timișoara și București

Next Post

Academia de Compost promovează prin Platforma de mediu pentru București compostarea comunitară a bio-deșeurilor bucureștenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next