Companii responsabile față de mediu și oameni

Henkel și Let’s Do It Romania au strâns peste 1000 de saci de deșeuri din plastic în zona Lacului Bicaz

1023 de saci de deșeuri din plastic au fost strânși în două zile, pe 16 și 23 septembrie, de pe suprafața și malurile lacului Bicaz de către peste 300 de voluntari Let’s Do It Romania, cărora li s-au alăturat 40 de angajați Henkel Romania.

Inițiativa a beneficiat de sprijinul autorităților locale și centrale – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Apele Române.

Pentru a contribui la crearea unui mediu înconjurător mai curat, consumatorii au fost implicați direct  în campania de protejare a mediului înconjurător demarată de Henkel, prin brandul Persil, și Let’s Do it Romania.

În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2022, fiecare achiziție a unui produs Persil a susținut această inițiativă de CSR dedicată mediului. În urma campaniei, a fost donată suma de 16.560 euro către Let’s Do It Romania pentru această cauză.

Până la finalul anului 2023 mai sunt planficate și alte acțiuni de curățare a Lacului Bicaz.

Poluarea cu plastic reprezintă una dintre cele mai grave amenințări pentru mediul nostru înconjurător, cu aproximativ 10 milioane de tone de deșeuri ajungând în ecosistemele acvatice ale lumii în fiecare an. Materiile plastice, în special sticlele de băuturi și pungile de unică folosință, constituie principalele tipuri de deșeuri găsite în aceste medii fragile.

Share this article
Prev Post

Guvernul francez va susține cu 100 euro/lună o schemă de leasing social pentru mașinile electrice fabricate în UE. Dacia Spring, neeligibilă

Next Post

Germania a înregistrat peste 3000 de decese cauzate de căldură (Raport preliminar)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next