Companii responsabile față de mediu și oameni

IFC a investit 42 milioane de dolari în prima obligațiune de sustenabilitate din România

International Finance Corporation (IFC)  a investit echivalentul a 42 de milioane de dolari în prima obligațiune de sustenabilitate din România. Obligațiunile de sustenabilitate de rang superior negarantate, în monedă locală, emise de Raiffeisen Bank S.A. (RBRO) din România, vor ajuta banca să își sporească împrumuturile acordate întreprinderilor care investesc în inițiative inteligente din punct de vedere climatic – clădiri ecologice, energie regenerabilă, eficiență energetică, transporturi nepoluante, agricultură sustenabilă și altele – pe lângă sprijinirea finanțării sociale în domenii precum asistența medicală, educație, infrastructura de bază și locuințe accesibile financiar, informează instituția într-un comunicat.

“Prin această nouă emisiune de obligațiuni, ne reconfirmăm angajamentul de a sprijini o dezvoltare durabilă a economiei românești, pentru a contribui la consolidarea rezilienței și competitivității companiilor românești. Suntem, de asemenea, încântați de interesul manifestat de investitorii instituționali pentru prima emisiune de obligațiuni sustenabile de pe piața locală, ceea ce ne arată că aspectele sociale, pe lângă cele de mediu, încep să joace un rol important în procesul de decizie privind alocarea capitalului”, a declarat Cristian Sporis, vicepreședinte la Raiffeisen Bank.

Actuala investiție IFC vine în contextual altor 3 investiții anterioare în emisiuni de obligațiuni verzi ale băncii. Prima investiție de 20 de milioane de dolari americani din data de 14 mai 2021 a fost, de asemenea, prima obligațiune verde emisă de o instituție financiară din România. Se așteaptă ca obligațiunile să se califice pentru cerința minimă pentru fonduri proprii și pasive eligibile (MREL), în conformitate cu Directiva Uniunii Europene privind redresarea și rezoluția instituțiilor bancare (BRRD). 

“Investiția IFC în obligațiunile RBRO va contribui la crearea unei piețe puternice a obligațiunilor de sustenabilitate și la promovarea investițiilor din sectorul privat în această țară”, a declarat Vittorio Di Bello, șeful regional al IFC pentru sectorul industrial al instituțiilor financiare din Europa. “Prin această finanțare, IFC sprijină cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și piața obligațiunilor sustenabile ca instrument cheie pentru finanțarea unei redresări ecologice solide și rezistente în România.”

Share this article
Prev Post

Electrolux și Rave Review oferă o nouă viață hainelor prin colecția vestimentară realizată exclusiv din deșeuri textile

Next Post

România Schimbă PET-ul cu biletul pe 16 septembrie, în Vinerea Verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next