Companii responsabile față de mediu și oameni

ÎntreVecini a selectat 10 comunități de bloc pentru montarea de panouri fotovoltaice

Asociația ÎntreVecini a desemnat câștigătorii proiectului prin care oferă românilor care locuiesc la bloc șansa de forma comunități sustenabile și de a beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare totală de 171.000 de euro.

10 comunități din Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea au primit câte o finanțare de 15.000 euro pentru montarea de panouri fotovoltaice pe bloc și organizarea de activități sustenabile timp de 1 an, iar alte 14 comunități din țară vor fi susținute cu câte 1.500 de euro pentru organizarea a trei activități sustenabile pe parcursul a 8 luni.

Inspirată de Ziua Europeană a Vecinilor, sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, organizația a lansat inițiativa „Zilele Vecinilor – Festival de Cartier”, pentru o mai bună conectare între vecini. În fiecare dintre aceste orașe, precum și în București și Târgu-Jiu (comunități înființate anterior), sunt organizate în acest week-end diverse activități potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți, de la ateliere de prim ajutor, curse de biciclete, petreceri în grădină, proiecții de film etc.

„Cu toții ne dorim să avem vecini buni, oameni care să ne ajute atunci când le batem la ușă. Uneori, înainte de avea, trebuie să fii un vecin bun, și noi asta ne străduim să fim. România are nevoie de comunități unite, de oameni care se susțin și se înțeleg, care au scopuri comune. Ziua Europeană a Vecinului ne amintește încă o dată aceste lucruri. BRD este mândră să facă parte, împreună cu extraordinara echipă ÎntreVecini, din acest proiect care își propune să dezvolte spiritul comunitar la bloc”, a declarat  Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Société Générale – partener principal al proiectului ÎntreVecini.

Share this article
Prev Post

INS: Suprafața pădurilor din România a crescut cu 3159 ha în 2023 față de 2022

Next Post

Viitor Plus a lansat cu sprijinul platformei După Noi 4 ghiduri de mobilizare a cetățenilor privind cazurile de încălcare a legislaţiei deşeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next