KPMG a publicat recent primul său plan global pentru Mediu, Societate și Guvernanță (ESG). Planul de Impact KPMG reunește atât scopurile noi, cât și pe cele anterioare ale ESG sub o singură umbrelă, concentrându-se asupra celor patru categorii importante: Planetă, Oameni, Prosperitate și Guvernanță.
„Lumea se confruntă cu provocări existențiale care necesită cooperare, colaborare și dorința de a face ceea ce este corect în toate aspectele societății, inclusiv în afaceri. Aplicând valorile noastre ca impuls director, Planul de Impact clarifică dedicarea noastră și acțiunile în direcția celor patru categorii: Planetă, Oameni, Prosperitate și Guvernanță. Așa vom reuși să schimbăm lumea și prin ceea ce facem zi de zi în companie ne vom concentra pe consolidarea încrederii și pe creșterea sistematică pentru liderii în afaceri din România, aducând ce este mai bun în KPMG pentru clienții noștri astfel încât toate comunitățile să se dezvolte și să prospere. Acest plan este un angajament față de comunități, în folosul cărora vom acționa etic și strategic în dezvoltarea durabilă și planificată, în coordonarea dezvoltării sociale cu obiectivele geopolitice internaționale, în dezvoltarea incluziunii în educație. E un program progresist, modern, dublat de o agendă verde și o platformă de susținere a comunităților post-pandemie, prin reziliență și eficiență economică. Acest plan are capacitatea de a ajuta România în direcția optimă către reducerea riscurilor climatice, un domeniu în care țara noastră nu a avut niciodată o „cultură”, cu atât mai puțin reflexe economice dezvoltate în acord cu aceasta. Este șansa României de a implementa paradigma orașelor „smart”, care folosesc noile tehnologii în decarbonizarea economiilor – sunt puțini aceia care înțeleg că o economie „verde” implică o platformă pentru investiții, noi locuri de muncă, implementarea sistemelor „inteligente” de transport și, mai ales, parteneriate între mediul privat și cel de stat pentru susținerea unor noi sisteme de energie. În ce privește resursele umane, România va găsi în acest plan un punct de plecare pentru depășirea polarizărilor și disparităților în ocuparea forțelor de muncă, fundamentând un nou model de cetățenie „corporate”. Poate cea mai atractivă parte a planului este alimentarea rețelei UNESCO cu resurse pentru diseminarea și dezvoltarea paradigmei educației globale continue. România își schimbă mentalitățile, politicile, își reeducă profesioniștii: pentru toate aceste obiective, Planul Impact KPMG este aici”, explică Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.
KPMG s-a angajat să devină o organizație cu emisii de carbon net-zero până în 2030 prin reducerea cu 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, obținând 100% din energie prin surse regenerabile și compensând emisiile reziduale.
Click aici pentru a citi KPMG: Our Impact Plan în versiune completă.