Companii responsabile față de mediu și oameni

Lidl România, training pentru angajați pe tema utilizării responsabile a resurselor naturale, în cadrul unui parteneriat cu Electrica Furnizare și Reciclad’OR

Angajații Lidl România din magazine și centre logistice au beneficiat de module de formare oferite de specialiști ai Electrica Furnizare și Reciclad’OR despre cum pot utiliza într-un mod și mai responsabil resursele la locul de muncă, dar și în viața personală.

Electrica Furnizare a prezentat în cadrul sesiunilor interactive informații despre cele mai importante resurse energetice din viața de zi cu zi – energie electrică, apă, gaze naturale și resurse regenerabile și despre adoptarea unui comportament mai eficient în raport cu acestea.

Specialiștii Reciclad’OR au oferit la rândul lor informații despre reciclare – de la resursele care pot fi reciclate și de câte ori se poate realiza acest proces pentru diverse tipuri de materiale, până la impactul deșeurilor asupra mediului înconjurător.

Pe lângă sesiunile de instruire livrate, parteneriatul strategic presupune și două procese de audit realizate de către Electrica Furnizare – primul care a avut loc înainte de demararea atelierelor de lucru pentru angajați, iar al doilea, la finalizarea acestora. Auditurile evaluează atât eficiența energetică a operațiunilor Lidl în România, cât și comportamentul și cunoștințele teoretice ale angajaților săi în ceea ce privește consumul de resurse energetice.

În urma acestor demersuri, Lidl România va primi un document care certifică la nivel național pregătirea angajaților privind consumul eficient și sustenabil de resurse. Odată cu eliberarea acestui document, Lidl România va finaliza, cu sprijinul celor 2 parteneri, un ghid de bune practici privind consumul eficient și sustenabil de resurse, care va fi disponibil pentru toți angajații companiei.

Această inițiativă se adaugă celorlalte măsuri de business adoptate de retailer pentru creșterea eficienței operațiunilor proprii, dar și pentru diminuarea impactului negativ al activității companiei, pe termen mediu și lung. Lidl este primul retailer din România care are în portofoliul său 3 clădiri certificate BREEAM (cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie): magazinul Lidl din cartierul bucureștean Aviației, sediul central Lidl din capitală și centrul logistic din Lugoj.

Totodată, începând cu anul 2019, compania a început un proces continuu de certificare EDGE pentru toate magazinele sale, certificare ce atestă faptul că acestea au un consum redus de energie și apă.

Lidl acordă o atenție sporită protecției mediului și pe lanțul de aprovizionare. Conform celui mai recent raport de sustenabilitate publicat de Lidl România, care acoperă anul financiar 2020, toate camioanele cu care compania a transportat marfă au avut motoare Tot în anul financiar 2020, conform certificatului de sustenabilitate eliberat de CHEP România, prin folosirea paleților reutilizabili, Lidl România a salvat de la tăiere 640 de copaci, reducând astfel gradul de poluare cu 798.298 kg eCO2 și a redus cantitatea de deșeuri cu 71.928 kg.

Share this article
Prev Post

Marea Nordului va deveni un centru de energie regenerabilă pentru Europa

Next Post

Parteneriatul dintre Bridgestone și LenzaTech oferă o nouă viață anvelopelor uzate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next