30000 de puieți vor fi oferiți gratuit londonezilor, grupurilor comunitare și școlilor de primarul Londrei, Sadiq Khan, printr-un parteneriat cu organizația The Conservation Volunteers, pentru a fi plantați în această toamnă.

Puieții sunt grupați în 3 pachete distincte, fiecare conținând câte 50 de exemplare: un pachet pentru gard viu, un pachet pentru pomi fructiferi și un pachet cu specii de arbori benefice biodiversității.

Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu de plantare, în valoare de 3,1 milioane de lire sterline, lansat de Sadiq Khan în această vară, ca răspuns la impactul catastrofal al schimbărilor climatice. 

Din 2016, primarul a finanțat plantarea a peste 430.000 de copaci în Londra, inclusiv două proiecte majore de creare de păduri, creând astfel 85 de hectare suplimentare de spații verzi noi și accesibile în zona centurii verzi a Londrei. 

Sadiq a investit, de asemenea, peste 20 de milioane de lire sterline în proiecte de infrastructură verde în toate cele 32 de districte și în City of London, îmbunătățind sau creând peste 500 de hectare de spații verzi.

Noul pachet de finanțare al primarului va fi direcționat către zonele în care există un număr redus de arbori și unde londonezii sunt cei mai vulnerabili la efectele schimbărilor climatice. Harta vulnerabilității climatice arată că zonele din Londra cu o populație de peste 50% de etnici de culoare, asiatici și minoritari au o probabilitate mai mare de a se confrunta cu cel mai mare risc climatic din Londra, inclusiv inundații, expunere la aer poluat, risc de căldură și acces limitat la spații verzi.

Foto credit: The Conservation Volunteers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *