Companii responsabile față de mediu și oameni

Metamorfoza. Bijuterii sustenabile din argint și taste reciclate

Environ a lansat Metamorfoza – o campanie de conștientizare gândită sub forma unei colecții de bijuterii sustenabile realizate din argint și taste provenite din reciclarea tastaturilor de laptop. Metamorfoza s-a născut din dorința Environ de a demistifica conceptul reciclării și a arăta concret cât de frumos și inedit pot fi reinventate obiectele vechi: de la electronice vechi la bijuterii.

„Întotdeauna încercăm să găsim modalități creative prin care să transmitem mesajele noastre către public, iar de această dată am abordat reciclarea dintr-o perspectivă inversă, de la coadă la cap, adică pornind de la rezultatul reciclării – bijuterii – către produsul reciclat – tastaturi. METAMORFOZA este modul nostru de a pune reciclarea într-o altă lumină și de a arăta că reciclarea nu trebuie asociată cu gunoiul, cu ceva care arată sau miroase urât, ci înseamnă de fapt idei, responsabilitate, creativitate” a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.

Ioana Pascal, fondatoarea brandului de bijuterii Obsidian, este cea care a transpus viziunea Environ într-o colecție de bijuterii premium, unică în România. Povestea campaniei este exprimată vizual cu ajutorul unei echipe formate din Ana Maria Bucura, model internațional, Dacian Foldi (The Storyalist) și Adrian Perjovschi (Jovsky Studio).

Bijuteriile din colecția Metamorfoza pot fi comandate aici: https://www.obsidian.ro/colectie/new/. Profitul obținut din vânzări va fi donat către Asociația Magic Wings. 

De ce este importantă reciclarea deșeurilor electrice

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezintă fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În 2019, în lume, s-au generat peste 53 milioane de tone de DEEE și doar 17% din această cantitate au fost colectate și reciclate corespunzător.

Prin reciclarea deșeurilor electrice se reduce consumul de materii prime necesare fabricării de produse noi și tototdată se diminuează impactul negativ asupra mediului înconjurător și sănătății umane pe care gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor îl poate avea din cauza conținutului de substanțe și gaze periculoase. Aproximativ 85% dintr-un deșeu electric poate fi recuperat prin reciclare, fracțiile rezultate fiind refolosite în industrie ca materii prime secundare pentru fabricarea altor produse.

Despre Environ

Environ, una dintre primele organizații colective de transfer responsabilitate din România, împlinește anul acesta 15 ani de activitate, timp în care a gestionat peste 150.000 tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice). În calitate de promotor al economiei circulare în România, Environ își propune să contribuie la un mediu mai curat nu doar prin perfecționarea unui sistem de gestionare responsabilă a DEEE, ci și prin implementarea de proiecte și campanii care încurajează schimbarea obiceiurilor privind colectarea selectivă și adoptarea unui stil de viață sustenabil.

Share this article
Prev Post

Recunoașterea investiției „verzi” în UE / ING Groep NV nu va mai finanța noi proiecte de petrol și gaze 

Next Post

Angajații Rompetrol au plantat peste 7500 de copaci în Ploiești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next