Companii responsabile față de mediu și oameni

Michelin susține ca partener înființarea unui joint venture european de reciclare a anvelopelor

Firma de investiții de capital privat Antin Infrastructure Partners și Enviro Systems din Suedia au format un joint venture (societate mixtă), susținut de gigantul de anvelope Michelin, care va acționa sub forma unui grup european de reciclare a anvelopelor la scară largă, notează publicația Axios.

De ce contează: se estimează că 1 miliard de anvelope își încheie ciclul de viață în fiecare an, la nivel mondial, cu 3,5 milioane de tone de anvelope numai în Europa, majoritatea ajungând la groapa de gunoi.

Antin este de așteptat să dețină un pachet de 70% din acțiunile noii companii. Acordul de furnizare cu Michelin, care este numit un „partener”, include livrarea de negru de fum recuperat și ulei de piroliză pentru anvelope.

Prima fabrică a grupului va fi în Suedia, cu capacitatea de a recicla aproximativ 40% din anvelopele anuale scoase din uz ale țării, construcția urmând să înceapă în a 2-a jumătate a anului. Planurile sunt de a construi instalații similare în toată Europa.

Share this article
Prev Post

Lidl montează o stație de încărcare a camioanelor electrice și o stație de alimentare CNG, ambele o premieră pentru un depozit Lidl

Next Post

Master în Fashion Design sustenabil la Accademia del Lusso, din Milano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next