Companii responsabile față de mediu și oameni

Ministerul Mediului a lansat aplicația CalitateAer. Putem afla cât de curat este aerul pe care îl respirăm de pe telefonul mobil

România are în prezent la nivel național 162 de staţii de monitorizare a calităţii aerului, ale căror date furnizate în timp real sunt prezentate pe site-ul calitateaer.ro. Aceste date pot fi vizualizate de acum înainte și prin intermediul aplicației de mobil CalitateAer lansate de Ministerul Mediului.  

Potrivit stiri.tvr.ro, prin accesarea aplicației putem afla date legate de calitatea aerului în zona în care ne aflăm, dar la fel de bine putem verifica și date legate de calitatea aerului într-o altă zonă din România, acolo unde au fost instalate astfel de stații. Prin intermediul aplicaţiei vor putea fi trimise şi alerte în caz de poluare, cu recomandări pentru populație.

Ministerul Mediului a demarat procesul de extindere a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) cu 60 de staţii noi de măsurare în Bucureşti şi în 30 de oraşe din ţară.

Share this article
Prev Post

Parlamentul European a adoptat folosirea portului USB-C ca mufă de încărcare comună pentru toate dispozitivele mobile, din 2024

Next Post

Despre cele 2 proiecte finanțate de PMB la final de an în domeniul protecției mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next