Companii responsabile față de mediu și oameni

Numărul zilelor cu temperaturi peste 35 de grade în mari capitale ale lumii s-a dublat în ultimele decenii

Numărul zilelor cu temperaturi peste 35 de grade Celsius în 20 din marile capitale ale lumii – de la New Delhi la Jakarta şi Buenos Aires – a crescut cu 52% în ultimele trei decenii, potrivit concluziilor unei analize citate de Reuters și Agerpres.

Cele peste 300 de milioane de persoane care trăiesc în cele mai populate 20 de capitale ale lumii sunt deosebit de vulnerabile în faţa creşterii temperaturilor în contextul schimbărilor climatice.

New Delhi s-a confruntat cu cel mai sever şi prelungit val de caniculă din ultimii 74 de ani după ce în capitala Indiei s-au înregistrat, timp de 39 de zile consecutive, temperaturi maxime sau care au depăşit 40 de grade Celsius, din 14 mai până în 21 iunie, potrivit datelor înregistrate de serviciul local de meteorologie.

„Ştim că vremea caniculară nu este resimţită uniform pe teritoriul oraşelor”, a spus Tucker Landesman, cercetător în cadrul Institutului Internaţional pentru Mediu şi Dezvoltare (IIED). ”Acumulările de căldură sunt mai probabile în anumite tipuri de cartiere şi districte comerciale. Are legătură cu inegalităţile şi cu felul în care proiectăm clădirile şi infrastructura publică”, a adăugat el.

Jakarta, capitala Indoneziei, s-a confruntat cu cea mai mare creştere absolută în ceea ce priveşte numărul zilelor cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, de la 28 de zile în perioada 1994-2003 la 167 în cea mai recentă decadă.

În Seul, capitala Coreii de Sud, acest număr a crescut de la nouă zile la 58, iar în Buenos Aires, de la şapte zile la 35 de zile.

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

Fundația Pădurea de Mâine a anunțat proiectele finanțate în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine, ediția 2024

Next Post

Raiffeisen Bank România își publică al 15-lea Raport de Sustenabilitate. Creditele cu componentă ESG acordate corporațiilor au crescut cu 75% în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next