Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom își extinde rețeaua de stații de reîncărcare pentru mașini electrice în Europa de Sud-Est 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, își extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV. Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea mașinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice. 

România, Bulgaria, Moldova și Serbia vor fi conectate până la finalul anului 2022 printr-o rețea de aproximativ 100 de stații de reîncărcare rapide și ultra-rapide. Un timp de așteptare redus pentru reîncărcare va încuraja electro-mobilitatea în regiune. Stațiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute; pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute. 

„Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate țările din regiune în care deținem stații de carburanți. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din rețeaua OMV si Petrom din regiune va dispune de stații de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziția clienților noștri peste 500 de puncte cu soluții alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a mașinilor electrice, soluții pe bază de gaze naturale precum GNL și GNC, cât și hidrogen.” (Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil) 

Dezvoltarea rețelei de reîncărcare în Româna și în Bulgaria 

OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Electrica, a instalat în urmă cu patru ani primul punct de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV. 

În ultimii doi ani, OMV Petrom a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X si Renovatio pentru a dezvolta o rețea de 80 stații electrice rapide și ultra-rapide în România și în Bulgaria. Cel puțin 20 dintre acestea vor fi stații de reîncărcare ultra rapidă. În prezent sunt funcționale 19 stații în Romania și Bulgaria. 

Extinderea în Moldova și Serbia 

OMV Petrom va extinde parteneriatul cu Renovatio în Moldova, cu minim 5 stații de reîncărcare, cu o putere instalată de 75 kW. Acestea vor fi instalate în stații de carburanți Petrom din Chișinău, dar si alte orașe din țară. 

OMV Petrom va implementa în Serbia până la sfârșitul primului semestru din 2022, în parteneriat cu charge&GO – platformă regională pentru reîncărcarea mașinilor electrice, 5 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în stațiile de alimentare OMV, situate pe autostrăzile Serbiei. Puterea lor disponibilă va fi între 100 kW și 200 kW. 

Despre OMV Petrom 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom. 

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra. 

 OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2020. 

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală. 

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Share this article
Prev Post

Wienerberger continuă acțiunile de plantare pentru un viitor curat 

Next Post

Danone România, investiții într-o nouă linie de ambalare din materiale bazate pe plante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next