Companii responsabile față de mediu și oameni

One Cotroceni Towers. Problema proiectului celor 5 turnuri de pe Șoseaua Progresului, Sector 5

Anunțat de dezvoltatorul One United Properties ca proiectul cu cele mai înalte turnuri rezidențiale din București, One Cotroceni Towers pare că are probleme „atât de legalitate, cât și de oportunitate”.

„Am solicitat astăzi primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone să scoată de pe ordinea de zi a ședinței de mâine, iar consilierilor locali din sectorul 5 să nu voteze proiectul care va permite construcția a 5 imobile, fiecare cu câte 35 de etaje pe Șoseaua Progresului nr. 48-80. O asemenea construcție ar duce în mod cert la blocarea traficului în sectorul 5 (…)” spunea primarul general al Capitalei săptămâna trecută.

Între timp, proiectul a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 5, mai exact din partea consilierilor PSD, PNL și PUSL. Unul dintre consilierii care s-au opus este Alexandru Dimitriu.

Invitatul lui Cosmin Ruscior la postul de radio RFI, consilierul USR a explicat care sunt problemele celor 5 turnuri care ar putea fi construite la intersecția dintre Șoseaua Progresului și Calea 13 Septembrie, Sector 5, București:

„Legea spune că într-un astfel de proiect poți să construiești pe maxim 40% din suprafața terenului, iar în Planul Urbanistic de Detaliu se specifică faptul că se va construi pe 60% din suprafață. Care e motivul pentru care legea face o astfel de proporție de 40%? Pentru a nu permite aglomerări anormale, pentru că noi prin acest proiect exact în centrul Bucureștiului, vom avea în plus 15.000 de oameni pe o suprafață de 45.000 de metri pătrați”.

„Mai avem o problemă legată de spațiul verde. Bucureștiul are o problemă cronică în ceea ce privește spațiul verde. Motiv pentru care legea urbanismului și reglementările specifice stabilesc că trebuie să existe un minim de 20 de metri pătrați de spațiu verde per locuitor, în momentul în care construiești. Noi avem prin acest proiect doar 11 metri pătrați, asta în condițiile în care Sectorul 5 are cea mai mică pondere de spațiu verde din toate sectoarele din București.” a mai spus Dimitriu.

Pe website-ul dezvoltatorului, One United Properties se autocarecterizează ca fiind „cel mai important investitor și dezvoltator de proprietăți rezidențiale, mixte, comerciale și de birouri verzi din București, România”, scopul companiei fiind de „a crea comunități prospere și sustenabile prin dezvoltarea de clădiri de ultimă generație, eficiente energetic și de a genera o creștere valorică durabilă pentru toate părțile interesate.”

Interviul integral RFI poate fi ascultat AICI.

Sursa foto: One United Properties

Share this article
Prev Post

Numărul de incendii în fondul forestier administrat de Romsilva a crescut de 7 ori anul acesta comparativ cu anul trecut

Next Post

Se întâmplă în Noua Zeelandă! Cel mai mare eveniment de mortalitate a bureţilor marini înregistrat vreodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next