La 23 de ani de activitate, OSCAR Downstream lansează platforma „România Tot Înainte”, un proiect național de cursă lungă, menit să pună în mișcare și să sprijine proiecte esențiale din domeniile educației, sănătății și mediului, inițiative ce contribuie la dezvoltarea durabilă a României.
Platforma urmează parcursul natural al strategiei de business OSCAR Downstream de a investi în sustenabilitate, pe fondul accelerării tranziției verzi și cu focus în viitorul energetic al României.
Programul se va desfășura pe termen lung, #RomaniaTotInainte fiind platforma pe baza căreia organizațiile non-guvernamentale, precum și partenerii de business ai OSCAR Downstream, sunt invitați la dialog și proiecte comune ce ajută România să se dezvolte în zonele unde este nevoie de investiții în educație, sănătate și mediu.
„Ne bucurăm să lansăm România Tot Înainte, o inițiativă ce reflectă valorile și angajamentul nostru față de dezvoltarea sustenabilă. Prin acest program, ne propunem să sprijinim organizațiile non-profit care muncesc zi de zi pentru a construi o țară mai bună.”, spune Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream
„România Tot Înainte s-a născut din recunoștința pentru comunitățile în inima cărora am crescut ca afacere. De peste 23 de ani, OSCAR Downstream este pilon al industriei de petrol și gaze, susținând afacerile din agricultură, transport, construcții și industrie. România Tot Înainte este mai mult decât o inițiativă, este o platformă care amplifică munca celor care fac bine în țara aceasta. Alimentând eforturile acestora, ne propunem să aducem un impact pozitiv în comunități, să educăm noile generații cu privire la sustenabilitate și să asigurăm accesul la servicii medicale esențiale, acolo unde este mai mare nevoie”, adaugă Luiza Dumitru, Communication & Marketing Director OSCAR Downstream.
Decizia companiei presupune o investiție puternică pentru proiecte ce pun pe primul loc educația, sănătatea și investițiile în mediu. Astfel, startul platformei #RomaniaTotInainte este marcat de trei parteneriate cu impact pozitiv în societate, parteneriate strategice alături de organizații non-guvernamentale, cu un portofoliu dedicat dezvoltării durabile: World Vision România, SanoVan și PlaYouth.
Ce este Caravana Reciclării Creative?
Printre proiectele de mediu, se numără proiectul-fenomen „Caravana Reciclării Creative”, dezvoltat împreună cu Asociația PlaYouth. Acesta încurajează reciclarea creativă a deșeurilor (upcycling) și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător.
După primele două ediții, Caravana Reciclării Creative a conturat hub-uri de creativitate și sustenabilitate în 12 județe din țară, ajungând la peste 135.000 de beneficiari indirecți, care au început să transforme treptat comunitățile locale.
În luna aprilie, Caravana Reciclării Creative a câștigat și premiul II la categoria Mediu în cadrul Romanian CSR Awards – Gala Companiilor Sustenabile.
„Caravana Reciclării Creative este un proiect care adresează doi vectori importanți în strategia noastră de sustenabilitate – educația și mediul. Validarea rezultatelor pe care le obținem este importantă, pentru că ne dă încredere că proiectul este relevant pentru societate. Estimările inițiale au fost depășite și cu toții simțim în acest moment că proiectul Caravanei devine rapid un fenomen ce poate transforma școala românească. Suntem entuziasmați să vedem impactul pe care îl va avea, pe termen lung”, declară Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.
Luiza Dumitru, Communication & Marketing Director OSCAR Downstream, adaugă: „Nu cred că se aștepta nimeni din echipa de proiect la rezultatele impresionante pe care le-am avut în acest an – mai mulți câștigători față de anul 2023, de două ori mai mulți participanți și beneficiari, precum și două premii importante în domeniul sustenabilității. Ne gândim deja la cum va arăta ediția din 2025, întrucât Caravana a dobândit propria sa viață și ne dorim să-și atingă maximum de potențial. Ne-am propus să ducem Caravana peste tot în țară și, totodată, să întreținem și să susținem mai departe comunitățile pe care le-am creat până acum”.
Anul acesta, proiectul a ajuns în județele Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș, Satu Mare, Maramureș, Cluj și Bihor, și a atras peste 1.300 de cadre didactice din 210 unități de învățământ. Impactul este major: peste 100.000 de beneficiari indirecți (36.000 de elevi, 60.000 părinți și 5.000 cadre didactice din școlile înscrise).
„Suntem recunoscători tuturor participanților Caravanei Reciclării Creative – ediția 2024, pentru complexitatea, ingeniozitatea și entuziasmul rapoartelor trimise juriului pentru evaluare. Am fost impresionați de colaborarea, implicarea și creativitatea acestor profesori și ne-am bucurat să fim puși în situația de a acorda mai multe premii III și mențiuni, față de ediția anterioară”, spune Ana Stănescu, Președintele Asociației PlaYouth.
„Prin România Tot Înainte, continuăm să facem ceea ce știm noi mai bine: să-i alimentăm pe cei care mișcă lucrurile în direcția cea bună. Credem în puterea colaborării și în impactul pozitiv pe care îl putem avea împreună. Ne dorim să susținem cât mai multe comunități din întreaga țară, iar lista de parteneri este deschisă.”, adaugă Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.
Portalul dedicat, www.romaniatotinainte.ro, vine în completarea platformei și va reflecta proiectele și eforturile constante prin care OSCAR Downstream alimentează binele în societate. #RomaniaTotInainte vine astfel cu propria identitate de brand, aliniată valorilor OSCAR, precum și cu o campanie de comunicare dedicată.
Prin logoul de campanie, video-ul manifest și angajamentul asumat de companie pentru susținerea celor trei piloni, OSCAR Downstream face un pas în plus într-o etapă de maturizare a businessului în sfera sustenabilității.