Companii responsabile față de mediu și oameni

OTP Bank România și-a înființat un departament dedicat sustenabilității. Angajamente de mediu: creșterea portofoliului de credite verzi și continuarea investițiilor digitale

OTP Bank România a anunţat astăzi înfiinţarea unui departament dedicat sustenabilităţii care va coordona procesul de transformare a băncii prin acţiuni aliniate strategiei sale de ESG (mediu, social, guvernanţă).  

Banca și-a făcut public în primăvara acestui an planurile de consolidare a politicilor de sustenabilitate, cu scopul final de a sprijini creșterea economică durabilă și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile actuale și viitoare.

Strategia de ESG anunțată de OTP Bank se va concentra pe trei piloni principali: produs, planetă, oameni.

Din perspectiva angajamentelor de mediu, OTP Bank va finanța tranziția treptată la o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon, propunându-și să ofere „o gamă de produse sustenabile și opțiuni de finanțare echilibrată”.

„Această direcție strategică se referă la creșterea portofoliului de credite verzi, precum și la continuarea investițiilor în produse și canale digitale, menținând în același timp serviciile tradiționale disponibile in sucursale pentru categoriile de clienți care nu pot utiliza instrumente digitale avansate”, potrivit comunicării companiei.

Share this article
Prev Post

Eurodeputații au votat aproape în majoritate pentru creșterea energiei din surse regenerabile și revizuirea Directivei care stabilește obiective de economisire a energiei

Next Post

Sistem plutitor de panouri fotovoltaice montat în premieră în Portul Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next