OTP Bank România a anunţat astăzi înfiinţarea unui departament dedicat sustenabilităţii care va coordona procesul de transformare a băncii prin acţiuni aliniate strategiei sale de ESG (mediu, social, guvernanţă).  

Banca și-a făcut public în primăvara acestui an planurile de consolidare a politicilor de sustenabilitate, cu scopul final de a sprijini creșterea economică durabilă și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile actuale și viitoare.

Strategia de ESG anunțată de OTP Bank se va concentra pe trei piloni principali: produs, planetă, oameni.

Din perspectiva angajamentelor de mediu, OTP Bank va finanța tranziția treptată la o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon, propunându-și să ofere „o gamă de produse sustenabile și opțiuni de finanțare echilibrată”.

„Această direcție strategică se referă la creșterea portofoliului de credite verzi, precum și la continuarea investițiilor în produse și canale digitale, menținând în același timp serviciile tradiționale disponibile in sucursale pentru categoriile de clienți care nu pot utiliza instrumente digitale avansate”, potrivit comunicării companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *