Companii responsabile față de mediu și oameni

Panasonic a anunțat lansarea programului Take Back for Tomorrow, axat pe circularitatea materialelor și vizează în faza pilot reciclarea dispozitivelor de îngrijire personală

Panasonic a anunțat, în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show (CES), de la Las Vegas, din acest an, lansarea programului Take Back for Tomorrow care își propune să sporească circularitatea materialelor în cadrul lanțului său de aprovizionare din SUA, să promoveze și încurajeze reciclarea dispozitivelor electronice de consum. Programul pilot va începe cu reciclarea componentelor dispozitivelor electronice de îngrijire personală, cum ar fi aparatele de ras și de tuns, care altfel ar ajunge la gropile de gunoi.

“Dezasamblarea și apoi reciclarea sau reutilizarea tuturor pieselor din produsele aflate la sfârșitul ciclului de viață este esențială pentru protejarea resurselor naturale. Împreună, putem lucra pentru un viitor mai sustenabil, circular, în care nimic nu este irosit, ci mai degrabă refolosit pentru o altă utilizare.”, a declarat Walter Taffarello, director al departamentului Appliance and Beauty Merchandise, Panasonic.

Pentru a participa, deținătorul unui aparat de ras sau de tuns electric sau cu baterii, trebuie să se înscrie pe site-ul PanasonicMultiShape.com. Acesta va primi o reducere de 30% la achiziționarea unui nou dispozitiv Panasonic MultiShape, iar toate costurile de livrare pentru aparatele scoase din uz vor fi fiind acoperite de către Panasonic, în parteneriat cu ERI.

Toate bateriile litiu-ion din aceste dispozitive vor fi trimise la Redwood Materials, care va recicla și refolosi apoi metalele în compoziția bateriilor pentru vehiculele electrice, în noua fabrică de baterii pentru vehicule electrice a Panasonic, aflată în construcție în De Soto, Kansas, începând cu 2025. Redwood creează astfel un lanț de aprovizionare intern cu circuit închis pentru bateriile litiu-ion prin colectarea, recondiționarea, reciclarea, rafinarea și refabricarea materialelor durabile pentru baterii.

MultiShape este un exemplu al angajamentului companiei față de sustenabilitate. Avantajul MultiShape este acela că poate înlocui mai multe dispozitive electronice independente, reprezentând o alegere mai sustenabilă în comparație cu utilizarea mai multor dispozitive electronice – oferind oamenilor șansa de a elimina dublarea motoarelor, a bateriilor reîncărcabile și a adaptoarelor de alimentare. MultiShape este, de asemenea, proiectat pentru durabilitate, cu o durată de viață lungă, reducând deșeurile în comparație cu produsele de îngrijire de unică folosință.

Share this article
Prev Post

Sustainable Futures a lansat ‘Creating Sustainable Futures Together’

Next Post

Concursul de fotografie EuroNatur premiază cu 4.000 de euro cele mai impresionante fotografii ce surprind peisaje din natură sau fauna sălbatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next