Companii responsabile față de mediu și oameni

Procter and Gamble a lansat noi ambalaje de hârtie complet reciclabile pentru gama Always Cotton Protection Pad

Procter and Gamble a anunțat lansarea unor noi ambalaje pe bază de hârtie, complet reciclabile, pentru gama Always Cotton Protection Pad, fiind disponibile în Franța, Belgia, Țările de Jos, Germania, Elveția, Austria, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Norvegia, Finlanda și Danemarca.

Noul ambalaj este realizat din ceea ce P&G descrie ca fiind hârtie kraft “provenită din surse durabile”, certificată FSC, care poate fi reciclată în totalitate. Conform unei evaluări recente a ciclului de viață ISO, noul ambalaj din hârtie Always Cotton Protection reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 60% în comparație cu ambalajele din plastic virgin.

Ambalajul din hârtie, realizat în cadrul unui lanț de aprovizionare european, este, de asemenea, mai ușor decât cel din carton. Locul de producție, o fabrică de hârtie din nordul Europei, funcționează folosind energie electrică 100% regenerabilă.

Această lansare face parte din angajamentul P&G de a utiliza ambalaje 100% reciclabile și de a încorpora 50% de materiale regenerabile sau reciclate până în 2025.

Dr. Peter Kramkowski, directorul de cercetare și dezvoltare a ambalajelor de la P&G, a declarat: “Ambalajul din hârtie Always Cotton Protection este primul ambalaj din hârtie complet reciclabil al mărcii, ușor, robust și ușor de reciclat în fluxul european de deșeuri de hârtie.

Share this article
Prev Post

BAT prezintă primul raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate

Next Post

Transavia, distinsă cu premiul Sustainability Project of the Year: Environment în cadrul Galei Business Review Awards

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next