Companii responsabile față de mediu și oameni

Transavia, distinsă cu premiul Sustainability Project of the Year: Environment în cadrul Galei Business Review Awards

Preocuparea pe care Transavia o are de ani buni pentru a diminua cât de mult posibil impactul asupra mediului și pentru a contribui la calitatea vieții consumatorilor și a comunităților a fost recunoscută în cadrul celei de a 18-a ediții a Galei Premiilor Business Review, care a celebrat „campionii de business”, pe 06 martie 2023. Trofeul Sustainability Project of the Year: Environment obținut de Transavia recunoaște eforturile companiei în direcția sustenabilității și dezvoltării durabile, precum și elementele inovatoare pe care le-a integrat, de la bob la furculiță, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului și pentru a asigura un viitor mai verde pentru generațiile următoare.

Transavia a ridicat ștacheta sustenabilității în sectorul alimentar din România prin politica „zero pierderi” și impactul redus asupra mediului și biodiversității pe care operațiunile integrate vertical ale companiei le înregistrează.

„Suntem onorați să primim acest premiu, care este o nouă recunoaștere a faptului că facem lucrurile exact așa cum trebuie, zi de zi. Acest premiu confirmă că ne numărăm printre marile companii care, prin acțiunile lor responsabile, contribuie la un viitor mai verde pentru generațiile următoare. Prin strategia noastră de sustenabilitate, de la bob la furculiță, identificăm constant oportunități de creștere verde, profitabilă, bazate pe politica „zero pierderi”, producție responsabilă, grijă față de oameni, mediu și comunități. Totodată, investim constant în soluții care ne reduc amprenta de mediu, având în implementare cel mai mare proiect de energie verde din industria alimentară din țara noastră: o investiție masivă, de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, care va contribui la rezultatele noastre pe termen lung”, spune Theodora Popa, Vicepreședinte Transavia.

Politica zero-pierderi înseamnă valorificarea a tot ce se poate astfel încât practic să nu se genereze deșeuri. Transavia acordă o atenție deosebită gestionării așternutului uzat scos din hale, care este valorificat circular prin utilizare ca îngrășământ organic pe terenurile administrate de companie (peste 10.000 de hectare) în cadrul fermelor vegetale deținute.

Din punctul de vedere al consumului de energie, absolut toate spațiile de producție sunt eficientizate energetic, cu investiții masive în energie verde. O astfel de investiție de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, începută în 2022 și planificată a fi încheiată până la finalul anului în curs, va acoperi aproape în integralitate, energia electrică necesară. La finalul proiectului, în 2023, vor fi eliminate anual aproximativ 18 milioane kg CO2.

Respectarea biodiversității subliniază responsabilitatea Transavia, în calitate de  companie cu o prezență extinsă a lanțului valoric. Astfel, încă din anul 2020, 100% din cantitatea de șrot de soia achiziționată pentru hrana păsărilor este certificată ca provenind din afara Biomului Amazonian, îndeplinind astfel obiectivul propus de a utiliza în procurarea hranei pentru păsări exclusiv materii prime provenite din surse sustenabile. Singura companie din sector care a publicat, încă din 2019, Rapoarte de Sustenabilitate, în acord cu standardele GRI, Transavia este, de asemenea, singura companie românească care și-a asumat standardele necesare pentru a fi co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar. Compania a implementat încă din 2018 standardul Global G.A.P. de bune practici și sustenabilitate în agricultură, realizând în acest mod o premieră în industria cărnii din România.

Share this article
Prev Post

Procter and Gamble a lansat noi ambalaje de hârtie complet reciclabile pentru gama Always Cotton Protection Pad

Next Post

Banca Transilvania susține Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic, pe cel puțin trei ani, cu Tășuleasa Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next