Asociația Parcul Natural Văcărești a lansat o serie de informări pe pagina sa de Facebook pentru a oferi oamenilor din București și Capitalei pauze de informare și respirație pentru viață în și prin Parcul Natural Văcărești.

Parcul Natural Văcărești filtrează aerul cartierului grație celor peste 5000 de arbori din 29 de specii, care elimină anual din atmosferă peste 350 de tone de dioxid de carbon.

Parcul Natural Văcărești are un aport important în asigurarea ciclului natural al apei: arborii parcului și solul captează și reintroduc în ecosistem peste 39 de mii de tone de apă din precipitații.

Mai departe de donația în cifre și procente pentru Parcul Natural Văcărești, este liniștea naturii apărute în mijlocul orașului, a celor aprox. 200 de specii de păsări care se aud într-un an și a liniștii de câteva clipe pe care ne-o dorim în oraș.

Proiectul “Parcul Natural Văcărești – Fabrica de Viață a Orașului” este derulat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *