Companii responsabile față de mediu și oameni

Arctic introduce 10 vehicule utilitare electrice în flota auto destinată rețelei de service-uri

Arctic, liderul pietei locale de electrocasnice, continua eforturile in directia reducerii amprentei de carbon si introduce vehicule utilitare 100% electrice in flota auto destinata retelei de service-uri. Initiativa face parte din strategia de sustenabilitate a companiei, fiind un prim pas in procesul de tranzitie catre un parc auto verde.

10 utilitare electrice Renault Kangoo E-Tech au intrat in flota destinata retelei de service-uri Arctic. Noile vehicule electrice vor deservi centrele din judetele Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Dolj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Suceava si Brasov. Repartizarea acestora a avut in vedere acoperirea zonelor urbane mari si cu activitate intensa. Concomitent, in toate locatiile vor fi montate si statii de incarcare dedicate, care sa asigure functionarea eficienta a flotei auto.

Aceasta prima schimbare in parcul auto al companiei va genera un impact pozitiv, urmand a fi evitate anual emisiile a aproximativ 37 de tone de dioxid de carbon. In prezent, Arctic administreaza o retea de 36 de centre de service, pentru care dispune de un parc auto alcatuit din 110 vehicule.

In ultimii ani, Arctic a facut pasi importanti in integrarea practicilor sustenabile in intregul sau lant valoric. Aceasta a vizat implementarea unor serii de masuri, in conformitate cu viziunea centrata pe sustenabilitate a grupului Arçelik, care prevede atingerea obiectivului de zero emisii de carbon pana in 2050. In prezent, Arctic opereaza la Ulmi una dintre cele mai sustenabile unitati de productie Industry 4.0 din lume.

Performantele fabricii de masini de spalat rufe au fost recunoscute la nivel international de catre Forumul Economic Mondial, care a acordat unitatii statutul de Sustainability Lighthouse, distinctie menita sa evidentieze producatorii care aplica inovatii Industry 4.0 pentru protejarea mediului.

În 2023, Arctic a finalizat cu succes instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din Gaesti, extinzand concomitent capacitatea existenta a instalatiei de la Ulmi. In 2022, in ambele fabrici, compania a pus in aplicare 35 de proiecte de optimizare a consumului de energie, care au dus la economii de energie de 7.567 GJ si au prevenit emisia a 561 de tone echivalent CO2.

Share this article
Prev Post

WIZZ AIR își îmbunătățește scorul CDP în clasamentul global dedicat impactului asupra mediului

Next Post

Reciclarea panourilor fotovoltaice – provocări și bune practici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next