Companii responsabile față de mediu și oameni

WIZZ AIR își îmbunătățește scorul CDP în clasamentul global dedicat impactului asupra mediului

Wizz Air sustenabilitate ECSR
Wizz Air sustenabilitate ECSR

Wizz Air a primit scorul „B” în clasamentul climatic pentru 2023 realizat de organizația globală nonprofit CDP, care face publice informații referitoare la mediul înconjurător. Rezultatul arată o îmbunătățire de două poziții față de scorul obținut de Wizz Air în 2022 („D”).

Scorul total „B” în clasamentul CDP indică faptul că Wizz Air ia măsuri coordonate în ceea ce privește problemele climatice. De asemenea, CDP a acordat Wizz Air cel mai mare punctaj pentru datele privind emisiile prevăzute la scopurile 1 și 2 (inclusiv prin verificare), pentru inițiativele de reducere a emisiilor și produsele cu emisii reduse de carbon, pentru procesele de gestionare a riscurilor, dar și pentru guvernanța corporativă.

Wizz Air operează în permanență cu cele mai scăzute emisii de carbon per pasager/kilometru dintre companiile aeriene concurente și s-a angajat să-și reducă și mai mult intensitatea de CO2, cu 25% până în 2030. În 2023, compania aeriană a obținut un rezultat record al intensității medii anuale a emisiilor de CO2, care s-a situat la 51,5 grame per pasager/kilometru, ceea ce reprezintă o reducere de 6,8% față de 2022. Printre elementele integrale ale strategiei de sustenabilitate a companiei aeriene se numără reînnoirea flotei de aeronave, inițiativele de eficiență operațională și investițiile în combustibil sustenabil pentru aviație. De asemenea, Wizz Air colaborează îndeaproape cu partenerii săi din industrie și cu părțile interesate pentru a reduce și mai mult emisiile de CO2 de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Wizz Air a participat la efortul CDP începând cu 2021. Complet aliniat la grupul de lucru pentru informații financiare referitoare la climă, CDP deține cea mai mare bază de date despre mediu din lume. Scorurile CDP sunt utilizate la scară largă pentru a orienta deciziile de investiții și achiziții înspre o economie cu emisii de carbon zero, sustenabilă și rezistentă.

Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air, a spus: „Scorul «B» în clasamentul CDP este o dovadă a efortului considerabil pe care Wizz Air îl depune pentru a-și gestiona impactul asupra mediului. Wizz Air operează deja cu cea mai mică amprentă de carbon per pasager/kilometru din lume și suntem mândri că am reușit să ne îmbunătățim semnificativ poziționarea în clasamentul CDP și în acest an, având totodată în vedere că CDP și-a consolidat criteriile de notare. Avem o strategie solidă de sustenabilitate, continuăm să investim în aeronave de ultimă generație și în combustibil sustenabil pentru aviație și rămânem fermi în angajamentul de a ne reduce în continuare intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030.”


Share this article
Prev Post

Platforma de Mediu pentru București anunță 6 proiecte eligibile pentru finanțare în cadrul rundei de eficiență energetică

Next Post

Arctic introduce 10 vehicule utilitare electrice în flota auto destinată rețelei de service-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next