Companii responsabile față de mediu și oameni

Pasagerii vor zbor verde, dar nu vor să plătească în plus pentru el (studiu Wizz Air)

În urma unui amplu sondaj realizat de Wizz Air, una dintre cele mai importante companii aeriene low-cost din Europa, s-a evidențiat un contrast semnificativ în atitudinea pasagerilor față de zborurile sustenabile: deși 71% dintre respondenți cred în impactul pozitiv al combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF) asupra reducerii emisiilor de carbon, doar 36% sunt dispuși să plătească în plus pentru acest beneficiu ecologic.

Rezultatele vin în contextul în care compania aeriană tocmai a finalizat cu succes un test operațional folosind combustibil sustenabil pentru aviație, în colaborare cu Airbus. Testul, care a inclus peste 50 de zboruri cu un amestec de SAF și combustibil tradițional, marchează un pas important înaintea implementării obligatorii a acestei tehnologii în Uniunea Europeană, începând cu 1 ianuarie 2025.

„Este încurajator să constatăm că 71% au recunoscut impactul pozitiv al SAF și sunt dispuși să se implice în practici durabile”, a declarat Yvonne Moynihan, Corporate & ESG Officer în cadrul Wizz Air. Cu toate acestea, ea a subliniat că există încă necesitatea unei mai mari clarități privind rolul SAF în decarbonizare și implicațiile sale financiare.

Sondajul a mai relevat că 74% dintre respondenți nu erau la curent cu reglementările SAF care vor intra în vigoare anul viitor, în timp ce 72% consideră că sunt necesare investiții guvernamentale pentru extinderea producției acestui tip de combustibil.

În prezent, SAF poate reduce emisiile de CO2 cu până la 90% comparativ cu kerosenul tradițional, însă disponibilitatea sa limitată și costurile ridicate rămân obstacole majore în calea adoptării la scară largă.

Pentru mai multe informații despre strategia de sustenabilitate a Wizz Air, consultați Raportul anual de sustenabilitate pentru 2024

Share this article
Prev Post

Evenimentele meteorologice extreme și pierderea biodiversității, principalele riscuri globale în următorul deceniu (raport)

Next Post

Surprinde și raportează probleme de mediu pe platforma nuebine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next