Companii responsabile față de mediu și oameni

Pepiniera Comunității: Pădurea Copiilor a organizat o vizită de studiu pentru elevi din liceele Elie Radu și Toma Socolescu în Pepinierele Simileasca și Beizadele

Peste 70 de elevi și profesori de la profilul Protecția Mediului din Liceele Tehnologice „Elie Radu” și „Toma Socolescu” din Ploiești au vizitat pepinierele silvice Simileasca din Buzău și Beizadele din Târgșoru Vechi, Jud. Prahova. Această experiență educativă din cadrul proiectului „Pepiniera Comunității” a fost menită să le ofere o perspectivă practică asupra domeniului silvic, completând cunoștințele teoretice acumulate în cadrul școlii.

Vizita a început în pepiniera Simileasca, unde elevii Liceului Tehnologic „Elie Radu” au fost întâmpinați de șeful pepinierei, ing. Vasile Avram. Acesta le-a prezentat diversele etape ale procesului de creștere a puieților, de la semănat până la plantare. Tinerii au putut observa de aproape modul în care sunt îngrijiți puieții, tehnicile utilizate pentru a asigura creșterea sănătoasă și au aflat despre importanța selectării corecte a speciilor în funcție de sol și climat.

La pepiniera Beizadele, elevii și profesorii însoțitori au avut parte de o experiență similară, fiind ghidați de șeful pepinierei, ing. Sebastian Danielescu. Aceasta le-a arătat cum sunt monitorizate și protejate plantele împotriva dăunătorilor. Participanții au aflat detalii fascinante despre biodiversitatea locală și rolul crucial al pepinierelor în împădurirea zonelor afectate de efectele schimbărilor climatice.

Pe parcursul vizitelor, elevii au avut ocazia să pună întrebări și să discute cu specialiștii despre provocările și satisfacțiile muncii în domeniul silvic. Aceștia au învățat despre importanța conservării mediului înconjurător și despre modul în care fiecare dintre noi poate contribui la crearea unui viitor sustenabil.

Astfel de vizite de cunoaștere și explorare sunt esențiale pentru formarea elevilor, oferindu-le o perspectivă reală asupra profesiilor pe care le pot urma. În plus, ele stimulează interesul și responsabilitatea tinerilor față de pepiniera pe care o vor gestiona în Parcul Municipal Ploiești Vest.

Partenerii Asociației Pădurea Copiilor în implementarea proiectului sunt: Municipiul Ploiești, prin Parcul Municipal Ploiești Vest, Liceul Tehnologic Urziceni, Colegiul Tehnic „Elie Radu” Ploiesti, Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești, Asociația Pro Democrația și Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie – GEAC. 

„Pepiniera Comunității” este unul dintre cele 20 de proiecte câștigătoare în cadrul Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România derulată cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul și canalele de Facebook, Instagram și LinkedIn Pădurea Copiilor.

Share this article
Prev Post

Lidl România, în parteneriat cu 3 ONG-uri, desfășoară noi acțiuni de curățare a plasticului de pe malurile Dunării

Next Post

19 organizații din România au absolvit programul Transformator pentru a integra principiile sustenabilității în operațiunile lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next