Companii responsabile față de mediu și oameni

Peste 50% din vânzările de mașini din UE în luna septembrie au fost trecute în contul vehiculelor electrice și hibride

Vânzările de mașini noi în Uniunea Europeană au crescut cu 9,2% în septembrie, susținute de o creștere a vânzărilor de vehicule electrice și hibride, care împreună au reprezentat mai mult de jumătate din vânzările de mașini, arată cele mai recente date din industrie, citate de Reuters.

Vânzările de mașini complet electrice au crescut cu 14,3% față de anul anterior, iar cele ale mașinilor full hibrid au crescut cu peste 30%, potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Mașinile complet electrice, hibridele plug-in și mașinile full hibrid au reprezentat puțin peste 50% din totalul vânzărilor de mașini noi, arată datele, în timp ce mașinile complet electrice au reprezentat 14,8% din vânzări.

Modelele diesel și-au continuat trendul descendent ajungând la 12,5% din vânzări, în scădere față de procentul de 15,9% înregistrat în 2022. În 2015, vehiculele diesel reprezentau mai mult de 50% din vânzările de mașini noi în UE.

Top seller-ul de automobile ale Europei, Volkswagen, a raportat o creștere a vânzărilor de mașini în septembrie de 9,6%, iar Stellantis și Renault au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 11,3%, respectiv 5,1%.

Vânzările de mașini în Europa și-au revenit constant în urma crizei globale a semiconductorilor provocate de pandemie, dar în ciuda celor 14 luni consecutive de creștere, vânzările pentru primele nouă luni din 2023 sunt mai mici cu 20% față de aceeași perioadă din 2019, înainte de pandemie.

Foto: frimufilms – freepik

Share this article
Prev Post

Sodexo UK și Irlanda anunță că va înceta colaborarea cu furnizorii care nu fac pași validați științific în direcția zero net

Next Post

8 din 10 retaileri britanici înregistrează o creștere a veniturilor din revânzarea sau închirierea de produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next