Companii responsabile față de mediu și oameni

Peste jumătate dintre românii care locuiesc la case sunt interesați să achiziționeze în 2023 un sistem fotovoltaic de la un furnizor de energie (Studiu E.ON)

Un studiu realizat de E.ON la nivel național arată că interesul românilor de a deveni prosumatori a crescut puternic printre proprietarii de locuințe individuale (case). Astfel, peste 50% dintre aceștia au declarat că intenționează să achiziționeze un sistem fotovoltaic de la un furnizor de energie în cursul acestui an, marcând o creștere de peste 8% față de anul 2021.

Totodată, rezultatele mai relevă că 28% dintre români știu că pot să achiziționeze sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie, cererea pentru sisteme PV de la E.ON crescând, de pildă, de 10 ori în 2022 comparativ cu 2021, compania instalând și predând la cheie clienților peste 650 de centrale fotovoltaice.

În intervalul ianuarie-mai 2023 cererea a continuat să crească, fiind înregistrat un avans de 65% față de aceeași perioadă a anului trecut, E.ON instalând aproape 300 de sisteme fotovoltaice pentru clienții din segmentul rezidențial.

Accesează comunicatul integral

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

Sphera a alocat în 2022 14.500 lei pentru inițiative de mediu în comunitate

Next Post

Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă lună iunie de până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next