Companii responsabile față de mediu și oameni

Raport de sustenabilitate Bergenbier. Acțiuni de CSR dedicate mediului în 2022

Bergenbier S.A și-a publicat al 4-lea raport consecutiv de sustenabilitate, cu informații non-financiare care fac referire la anul 2022.

În 2022, compania a lansat platforma Prietenii știu să fie responsabili (prieteniresponsabili.ro), care punctează strategia sa de sustenabilitate orientată spre trei piloni, aliniați cu obiectivele ESG: oamenii, mediul înconjurător și consumul responsabil de alcool.

„Suntem pe zi ce trece mai atenți la impactul pe care-l avem asupra mediului și încercăm în mod constant să reducem amprenta pe care o lăsăm în urmă. De aceea, în 2022 am lansat platforma de sustenabilitate prieteniresponsabili.ro, care reflectă direcția pe care ne concentrăm. Ca parte a acțiunilor concrete pe care le-am făcut în ultimul an, am ales ca toată cantitatea de electricitate folosită să fie doar energie verde, în fabrica Bergenbier de la Ploiești. De asemenea, continuăm să eficientizăm resursele din fabrica din Ploiești și să nu trimitem niciun deșeu menajer la groapa de gunoi, întreaga cantitate de ambalaje fiind gestionată în vederea reciclării, conform legislației în vigoare.” declară Mihai Voicu, Director general Bergenbier S.A. în debutul raportului.

Bergenbier a raportat 4 acțiuni de ECSR (Environmental Corporate Social Responsibility) în 2022:

Prietenii Aerului

Bergenbier a instalat alături de Airly și cu sprijinul Primăriei Ploiești 5 senzori de monitorizare a calității aerului în zone verzi din municipiu.

Bradul Ovidiu și prietenii săi

„Bergenbier S.A. și-a respectat angajamentul început în 2018 de a reîmpăduri România” și, împreună cu Plantăm Fapte bune, a plantat cu ocazia Zilei Bradului Ovidiu 15.000 de noi puieți în mai multe regiuni din țară. În ultimii 5 ani, a susținut plantarea a peste 150.000 de arbori, pe o suprafață de 37 de hectare.

Acțiuni de curățenie

Bergenbier a organizat împreună cu Asociația Mai Mult Verde o campanie de voluntariat dedicată angajaților, curățând de deșeuri două zone, una din Mogoșoaia, iar cealaltă de lângă Ploiești. Peste 50 de voluntari participanți au strâns pe parcursul celor două zile de acțiune 2 tone de deșeuri, colectate selectiv.

ExtravaCANza

Bergenbier a continuat să sprijine Asociaţia Alucro în proiectul ExtravaCANza, de colectare a dozelor din aluminiu de pe litoral. Acțiunea din 2022 s-a desfășurat în Costinești, unde au fost colectate peste 30.000 recipiente, echivalentul a mai mult de 400 kg de aluminiu.

Deșeuri și ambalaje

În 2022 au fost generate 5451,91 tone de deșeuri, dintre care 5451,78 tone au fost reciclate, 0,13 tone au fost eliminate în mod controlat. Începand cu luna noiembrie 2019, raportează Bergenbier, nu s-a mai trimis la gropa de gunoi niciun fel de deșeu menajer, procentul de valorificare fiind de 100% (valorificare prin reciclare sau valorificare energetică).

În anul 2022, Bergenbier S.A. a devenit primul producător de bere din țară care a introdus dopul integrat în sticla de PET pentru toate brand-urile din portofoliul companiei care utilizează acest tip de ambalaj. Această conformare este o măsură care face parte din Directiva Europeană privind Plasticul de Unică Folosință.

În plus, Bergenbier S.A. a redus dimensiunea gâtului sticlei de PET, precum și a capacului aferent, încurajând astfel utilizarea responsabilă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Aceste două inițiative au avut un impact pozitiv și semnificativ, conducând la o reducere cumulată de 100 de tone de plastic introdus pe piață anual.

Consum resurse și emisii de CO2

Pentru fabrica din Ploiești și sediul central din București, Bergenbier S.A. achiziționează în totalitate energie electrică regenerabilă, iar consumurile specifice pentru utilități au fost în scădere în 2022 comparativ cu 2021: s-a folosit cu 8,6% mai puțină apă și s-a consumat cu 6,8% mai puțină energie electrică.

De asemenea, emisiile de CO2 au fost reduse cu 4% în 2022 comparativ cu anul anterior, înregistrând-se 8837 tone, pentru compensarea cărora s-au folosit un numar echivalent de certificate de CO2 (conform legislației EGES aplicabile pentru Fabrica Bergenbier din Ploiești).

Accesează rapoartele de sustenabilitate Bergenbier S.A.

Share this article
Prev Post

Energia solară, cea mai apreciată sursă de energie de către populație, dar producția de combustibili fosili rămâne predominantă (Sondaj)

Next Post

ASICS a lansat GEL-LYTE III CM 1,95 – pantoful sport cu cea mai redusă amprentă de carbon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next