ASICS a lansat GEL-LYTE III CM 1,95 – pantoful sport cu cea mai redusă amprentă de carbon

Modelul GEL-LYTE III CM 1,95, anunțat de ASICS, este rezultatul a peste 10 ani de cercetare și dezvoltare de către brandul japonez de încălțăminte sport ASICS (Anima Sana In Corpore Sano), care a debutat odată cu parteneriatul încheiat cu Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), pentru a găsi o modalitate mai bună de a măsura cu precizie impactul CO2e de-a lungul întregului ciclu de viață al unui produs.

Emițând doar 1,95 kg CO2e (echivalent) pe parcursul ciclului său de viață, o cantitate semnificativ mai mică decât pantofii cu cel mai scăzut CO2e disponibili în prezent pe piață, GEL-LYTE III CM 1,95 reprezintă, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitate, un salt semnificativ înainte făcut de ASICS în angajamentul său de a obține emisii nete zero până în 2050.

Printre inovațiile GEL-LYTE III CM 1,95, se numără o nouă spumă carbon-free care face parte din talpa intermediară și din talpa de bază. Realizate dintr-o fuziune de polimeri bio derivați parțial din trestie de zahăr, acestea se combină pentru a oferi confort și calitate de nivel înalt într-un mod sustenabil.

Alte detalii cheie de design ale încălțămintei includ utilizarea poliesterului reciclat, reflectând obiectivul ASICS de a obține 100% din poliesterul său din surse reciclate până în 2030.

Încălțămintea prezintă, de asemenea, o nouă structură care permite utilizarea unui număr mai redus de materiale, precum și energie 100% regenerabilă utilizată pe parcursul întregului proces de fabricație.

„La ASICS ne-am angajat de mult timp să explorăm și să testăm soluții mai durabile în lanțul nostru valoric pentru a reduce impactul nostru asupra planetei. În timp ce GEL-LYTE™ III CM 1.95 este o etapă extrem de importantă în această călătorie, acesta este doar începutul (…)” a declarat Minako Yoshikawa, director general senior al diviziei de sustenabilitate ASICS.

„ASICS crede de mult timp în puternica legătură intrinsecă dintre sport și minte. De aceea, suntem atât de hotărâți să avem rolul nostru pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a planetei noastre. În acest fel ne putem asigura că generațiile viitoare pot continua să experimenteze impactul înălțător al sportului asupra minții. La urma urmei, pentru a obține o minte sănătoasă într-un corp sănătos, aveți nevoie de un pământ sănătos pe care să vă deplasați. Drumul de parcurs poate fi lung, dar GEL-LYTE™ III CM 1.95 este cea mai recentă declarație de intenție a noastră în această călătorie (…)” a declarat Yasuhito Hirota, CEO al ASICS.

Mai multe informații despre modelul GEL-LYTE™ III CM 1.95 și despre angajamentele ASICS în materie de sustenabilitate.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Raport de sustenabilitate Bergenbier. Acțiuni de CSR dedicate mediului în 2022

Next Post

Arhitectul Stefano Boeri, premiat de Fundația Europeană pentru Plămâni pentru pădurile verticale urbane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next