Companii responsabile față de mediu și oameni

Reciclarea deșeurilor alimentare, în topul agendei verzi a firmelor britanice

Între 20 și 30% din fluxul general de deșeuri din Marea Britanie este reprezentat de deșeuri organice. Prin noul proiect de lege privind protecția mediului, care va intra în vigoare în 2023, guvernul britanic dorește să reducă drastic această pondere.

Noua legislație va introduce, printre altele, obligativitatea colectării separate a deșeurilor alimentare în Marea Britanie, cu scopul de a elimina complet depozitarea acestei categorii de deșeuri la groapa de gunoi până în 2030.

Însă, chiar și în lipsa legislației, firmele britanice acordă prioritate reciclării deșeurilor alimentare, arată un studiu recent realizat de Keenan Recycling.

Studiul, citat de Waste Management World, relevă că aproape jumătate din cele 200 de companii intervievate plasează „reciclarea deșeurilor alimentare” în topul priorităților pentru a reduce amprenta de carbon a organizației lor, iar „reducerea deșeurilor alimentare” se află pe locul al 3-lea.

Firmele britanice sunt mai preocupate de reciclarea deșeurilor alimentare decât de plastic și carton (19%), de trecerea la vehicule electrice (16%) sau de reducerea utilizării hârtiei și a materialelor tipărite (10%).

Cercetarea a arătat, de asemenea, că aproape jumătate (48%) dintre companii sunt dispuse să investească la fel de mult pentru reciclarea deșeurilor alimentare ca și pentru reciclarea altor deșeuri (de exemplu, plastic, sticlă, carton).

Din cele 9,5 milioane de tone de deșeuri organice produse în fiecare an în Regatul Unit, doar 14% sunt reciclate. Restul este depozitat la groapa de gunoi, iar o mică parte este destinată transformării în energie.

Foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

Lansarea primei runde a programului „Fabrici de reciclare”, finanţat prin PNRR, amânată pentru 6 decembrie

Next Post

Olyns colaborează cu Mars Wrigley pentru a colecta recipientele din plastic rigid ale dulciurilor în „cuburi” asemănătoare aparatelor de jocuri mecanice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next