Companii responsabile față de mediu și oameni

ReClothing: o nouă ediție a târgului de toamnă, cu 700 kg. de haine donate de clujeni

Târgul de haine ReClothing organizat de JCI Cluj cu scopul de a reduce risipa din domeniul vestimentar revine cu o nouă ediție de toamnă și 700 kg. de haine donate de clujeni în cadrul campaniei #IuliusMallCluj.

Peste 1.000 de articole vestimentare sortate de voluntarii JCI vor fi expuse spre vânzare în cadrul acestui eveniment caritabil desfășurat în perioada 18-20 octombrie la Iulius Mall.

JCI Cluj va fi prezent și cu o mini colecție marcă proprie – tricouri personalizate cu mesaje dedicate sustenabilității, dar și cu articole vestimentare refăcute cu bucăți de material salvate (upcycling).

Fondurile obținute din vânzarea hainelor vor fi direcționate către centrul educațional JCI dedicat copiilor refugiaților din Ucraina. Potrivit JCI, industria textilă este una dintre cele mai poluante industrii: folosește cantități enorme de produse naturale, în timp ce generează emisii de carbon care amplifică schimbările climatice.

Anual, în lume se produc circa 150 de miliarde de articole de îmbrăcăminte. Domeniul se situează pe locul al 2-lea în topul celor mai mari poluatori din lume. 95% din deșeurile textile ar putea fi refolosite, repurtate sau reciclate.

Share this article
Prev Post

Servicii Publice SA Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea lansează campania de responsabilizare comunitară față de mediu „Tulcea colectează separat pentru un viitor sustenabil”

Next Post

Cele mai mari instituții financiare din lume continuă să alimenteze defrișările (Raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next