Companii responsabile față de mediu și oameni

România plantează pentru mâine: OMV Petrom susține cu 3 milioane de euro plantările din 2023, concentrându-se preponderent pe crearea de păduri miniaturale urbane

OMV Petrom continuă proiectul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România, cu o contribuție în 2023 de 3 mil. de euro și focus pe crearea de păduri miniaturale urbane. Compania și-a fixat ca obiectiv în acest an plantarea a peste 330.000 de puieți în 20 de orașe, printre care București, Constanța, Giurgiu și Craiova, și a aprox. 180.000 de puieți în comunități din mediul rural.

„În fiecare an, prin proiectul România plantează pentru mâine contribuim la dezvoltarea unor comunități mai verzi și mai curate. Le mulțumesc voluntarilor, autorităților și partenerilor noștri, cu ajutorul cărora am plantat mai mult de 2 milioane de puieți în ultimii peste trei ani. Sperăm să ne fie alături și anul acesta, în care ne-am propus să creăm împreună mici oaze verzi în comunitățile urbane. România plantează pentru mâine face parte din strategia noastră mai largă de a construi un viitor sustenabil pentru comunități și întreaga societate.” a precizat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Conceptul de pădure miniaturală urbană a fost introdus în România de către OMV Petrom și a fost implementat cu succes în 5 localități: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Pădurea miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a reduce efectul de seră.

Inițiativa „România plantează pentru mâine” a fost lansată în 2020 și a implicat până în prezent peste 10.000 de voluntari care au contribuit la împădurirea a peste 450 hectare, investiția OMV Petrom ridicându-se în această perioadă la 5,7 milioane de euro.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie integrata de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Share this article
Prev Post

Un PET mic pentru om, un Tricou de Uriaș pentru omenire

Next Post

Elevii din 75 de școli învață să colecteze separat deșeurile, prin programul Azi pentru Mâine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next