Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom a lansat campania de toamnă în cadrul programului „România plantează pentru mâine”. Bugetul alocat campaniei este de 1,5 mil. euro

Romania Planteaza pentru Maine OMV Petrom ECSR
Romania Planteaza pentru Maine OMV Petrom ECSR

OMV Petrom își continuă campania de împădurire în cadrul programului „România plantează pentru mâine”. Campania de toamnă are un buget de 1,5 milioane euro, dintr-un total de 3 milioane euro alocați în acest an. Astfel, proiectul va ajunge la peste 500.000 de arbori plantați pe aprox. 100 de hectare, în aproape toată țara, în 2023.

Citește și: ECOTIC a lansat Ghidul cu recomandări pentru operarea centrelor cu aport voluntar

„Proiectul nostru România plantează pentru mâine a contribuit, de la startul lui în 2020, la strategia noastră de a construi un viitor durabil pentru comunități și societate în ansamblu. Suntem mândri că am putut planta peste 2 milioane de copaci de la începutul acestui program. Este un număr cu adevărat impresionant, pe care l-am putut realiza doar cu eforturile voluntarilor noștri dedicați și cu sprijinul autorităților și partenerilor noștri ONG, cărora le mulțumesc călduros. ” a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din surse private din România, cu un buget total de aproape 9 milioane euro pe întreaga durata a programului, respectiv patru ani. Între 2020 și 2023, 20.000 de voluntari au plantat peste 500 de hectare în cadrul a 90 de evenimente.

Citește și: Cu Apele Curate. MaiMultVerde a lansat o Rezoluție pentru protejarea Dunării împotriva poluării cu plastic

În 2023, „România plantează pentru mâine” se concentrează în principal pe crearea de păduri urbane în miniatură, apropiind natura de locul în care locuiesc și muncesc oamenii. Pădurile urbane în miniatură sunt concepute pentru a crește calitatea vieții în zonele urbane aglomerate prin îmbunătățirea calității aerului, reducerea zgomotului, creșterea biodiversității și reducerea temperaturilor în zonele în care sunt create.

Acest concept inovativ a fost introdus în România de OMV Petrom și a fost implementat cu succes în 9 orașe: Moinești, București, Giurgiu, Buftea, Amara, Târgu Ocna, Constanța, Slobozia și Urziceni. În același timp, continuă plantările în zonele rurale, în special în zonele în care intervenția este foarte necesară pentru a limita eroziunea terenurilor si pentru a crea perdelele de copaci etc.

Citește și: New Delhi vrea să declanşeze o ploaie artificială în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului în oraș

Puteți găsi mai multe informații despre plantările din această toamnă AICI.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile lor la protecția mediului în România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus, precum și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Share this article
Prev Post

ECOTIC a lansat Ghidul cu recomandări pentru operarea centrelor cu aport voluntar

Next Post

Valoarea importurilor UE de produse energetice verzi s-a dublat în 2022 față de anul anterior. Panourile solare, în topul importurilor (Eurostat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next