Companii responsabile față de mediu și oameni

Samsung dezvăluie inovațiile în materie de sustenabilitate pentru noul an

Samsung Electronics a anunțat în cadrul CES 2023, o serie de inovații menite să aducă noutăți în ceea ce privește alegerea consumatorilor de a avea un trai sustenabil. Cu servicii precum SmartThings Energy, care stabilesc noi standarde privind eficiența energetică, cele mai noi electrocasnice Samsung permit utilizatorilor să economisească atât energie, cât și bani. Împreună cu tehnologiile care includ un nou ciclu de spălare și un filtru care reduce semnificativ emisiile de microplastic ale mașinilor de spălat, cele mai recente progrese Samsung ajută consumatorii să își reducă, mai ușor ca niciodată, impactul asupra mediului pentru a susține sănătatea planetei.

„Tehnologiile pe care le dezvăluim la CES 2023 plasează sustenabilitatea în centrul experienței de utilizare. Ambiția noastră este să devenim cel mai eficient brand de electrocasnice din lume, iar cele mai recente produse și parteneriate ale noastre vor ajuta la transformarea în realitate a vieții sustenabile pentru tot mai mulți oameni și comunități”, a declarat Moohyung Lee, Vicepreședinte Executiv și Șef al echipei de R&D în divizia de Digital Appliances Business a Samsung Electronics.

Transformarea Net Zero Homes în realitate – oferă gospodăriilor cea mai bună eficiență energetică

Pentru a permite mai multor oameni să se bucure de independență energetică acasă, Samsung a dezvăluit următoarea etapă a inițiativei Net Zero Home: Proiectul Smart City Project dezvoltat în parteneriat cu Siemens. Prin proiectul Smart City, cele două companii vor înființa o comunitate de locuințe sustenabile în Sterling Ranch, Colorado și vor construi 12.000 de case pentru aproximativ 30.000 de locuitori.

SmartThings Energy va servi drept platforma energetică principală a comunității, iar aparatele Samsung le vor oferi rezidenților informații în timp real despre utilizarea energiei, a apei și a gazelor naturale. Întreaga comunitate va dispune de panouri solare și baterii de uz casnic ce vor produce și stoca energie, în timp ce aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic vor reduce energia și vor monitoriza utilizarea apei pentru a economisi resurse.

Abordarea directă a microplasticelor cu tehnologia „Less Microfiber”

De mai bine de un an, Samsung și Patagonia colaborează pentru a aborda provocarea deversării microplasticelor în timpul procesului de spălare a rufelor și a poluării oceanelor și a altor ape. Noul ciclu de spălare Less Microfiber de la Samsung este produsul acestei colaborări, care reduce emisiile de microplastice din ciclul de spălare cu până la 54%.

La fel ca în cazul ciclului de spălare Less Microfiber, filtrul pentru mașina de spălat rufe nou dezvoltat de Samsung și Patagonia are potențialul de a avea un impact real asupra sănătății ecosistemelor acvatice. Acest filtru extern special reduce emisiile de microplastic, împiedicându-le să ajungă în ocean la sfârșitul ciclului de spălare. Acesta va fi disponibil pentru anumite mașini de spălat din Europa începând cu a doua jumătate a anului 2023 și va fi adaptat la toate mașinile de spălat, indiferent de marcă.

Cele mai recente inovații Samsung în materie de mașini de spălat le oferă oportunitatea utilizatorilor să reducă deșeurile de mediu în anii următori. De exemplu, garanțiile de 20 de ani ale mașinilor de spălat și frigiderelor urmăresc acest scop. Acoperind tehnologiile Digital Inverter ale acestor electrocasnice, garanțiile conduc la reduceri suplimentare ale deșeurilor prin extinderea duratei de viață a mașinilor de spălat și frigiderelor Samsung. Frigiderele personalizate vin cu opțiunea schimbării panourilor exterioare, oferindu-le utilizatorilor șansa unui nou design pe același device, fără să fie nevoiți să îl schimbe.

Prima certificare Smart Home Energy Management Systems (SHEMS) din industrie

Eforturile Samsung de a îmbogăți și extinde SmartThings Energy au determinat Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) să acorde companiei Samsung prima certificare din industrie pentru Smart Home Energy Management Systems (SHEMS). Certificarea recunoaște electrocasnicele și serviciile inteligente care gestionează și automatizează dispozitivele conectate pentru a ajuta consumatorii să obțină informații despre utilizarea energiei, inspirând astfel un comportament responsabil de economisire a energiei, care ajută la reducerea costurilor și contribuie la facilitarea măsurilor de răspuns la cerere care reduc stresul asupra rețelei.

Share this article
Prev Post

Concursul de fotografie EuroNatur premiază cu 4.000 de euro cele mai impresionante fotografii ce surprind peisaje din natură sau fauna sălbatică

Next Post

Auchan, desemnat câștigător la Gala Dezvoltării Durabile pentru programul de colectare și reciclare a uleiului alimentar uzat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next