Tânăra Timea Farkas din România a câștigat Premiul European pentru Energie Sustenabilă prin soluțiile oferite IMM-urilor de îmbunătățire a eficienței energetice

Timea Farkas, doctorand la Facultatea de Inginerie Electrică, specialitatea Energie regenerabilă, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a primit recent, la Bruxelles, Premiul European pentru Energie Sustenabilă pe anul 2022, la categoria “Tineri pionieri în domeniul energiei” (Young Energy Trailblazer). Tânăra de 26 de ani a primit această recunoaștere ca urmare a elaborării unor soluții replicabile de îmbunătățire a eficienței energetice în rândul IMM-urilor.

Festivitatea de premiere a avut loc în contextul  Săptămânii Europeane a Energiei Durabile (EUSEW), cel mai mare eveniment anual din Europa dedicat energiilor regenerabile și eficienței energetice, ce se desfășoară în perioada 26-30 septembrie 2022.

Timea ajută IMM-urile să întocmească planuri de acțiune privind eficiența energetică în două proiecte cu finanțare UE, SMEmPower Efficiency și Gear@SME. Deja implementate în 16 IMM-uri din România, aceste planuri au dus la economii combinate totale de energie de 8 897 MWh/an, echivalentul a 1,7 turbine eoliene care funcționează timp de un an.

Conform Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030, România și-a asumat un angajament ferm de reducere a emisiilor de carbon din industrie, prin sprijinirea proceselor ecologice de producție și a eficienței resurselor în cadrul IMM-urilor.

IMM-urile reprezintă 99% din totalul întreprinderilor, nu doar în România, ci și în UE, astfel că îmbunătățirea eficienței lor energetice este esențială pentru atingerea obiectivelor europene privind energia și schimbările climatice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prev
Blueview – Prima pereche de pantofi 100% biodegradabili

Blueview – Prima pereche de pantofi 100% biodegradabili

BLUEVIEW sunt primii pantofi complet biodegradabili din lume, fabricați în

Next
Autonom beneficiază de prima finanțare acordată de BEI pentru accelerarea tranziției către un transport verde în România

Autonom beneficiază de prima finanțare acordată de BEI pentru accelerarea tranziției către un transport verde în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea primului său sprijin

You May Also Like