Companii responsabile față de mediu și oameni

Autonom beneficiază de prima finanțare acordată de BEI pentru accelerarea tranziției către un transport verde în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea primului său sprijin financiar, în valoare de 15 mil. EUR, companiei Autonom Group, fiind totodată prima dată când BEI oferă finanțare unei companii de mobilitate din România.

Această inițiativă va permite celui mai important jucător independent de pe piețele de leasing operațional și rent-a-car din România să achiziționeze 895 de vehicule electrice și hibride, cu scopul final de a sprijini clienții utilizatori persoane juridice să își optimizeze costurile și să-și reducă amprenta de carbon. Autonom ia, de asemenea, în calcul instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrice pentru alimentarea vehiculelor în acele locații unde va fi posibil.

„Astăzi marcăm un moment important în tranziția Autonom spre un viitor mai sustenabil și în tranziția către mijloace de transport green în România. Prima cooperare cu Banca Europeană de Investiții ne aduce o finanțare de 15 milioane de euro destinată îndeplinirii obiectivului de reducere a emisiilor de carbon ale flotei operaționale cu 51% până în 2030 și a poluării din țara noastră.” a declarat Marius Ștefan, CEO și co-fondator al Autonom.

„Transporturile reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Europei și sunt principala cauză a poluării aerului din orașe. Noua finanțare de 15 milioane EUR acordată Autonom de către Banca Europeană de Investiții va permite ca 895 de vehicule verzi să fie date spre utilizare companiilor din România, iar această nouă cooperare arată cum responsabilitatea climatică poate fi o parte integrantă a investițiilor în companii.” a spus Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții.

Autonom operează cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și furnizează clienților săi, companii și persoane fizice, o varietate de soluții de transport și închirieri auto, prin intermediul a peste 46 de agenții, prezente în peste 33 de orașe din România și Ungaria.

Foto credit: pg. de Fb. Autonom

Share this article
Prev Post

Tânăra Timea Farkas din România a câștigat Premiul European pentru Energie Sustenabilă prin soluțiile oferite IMM-urilor de îmbunătățire a eficienței energetice

Next Post

Parteneriatele daneze pentru climă: Cum să implicăm sectorul privat în planurile de acțiune privind schimbările climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next