Companii responsabile față de mediu și oameni

Parteneriatele daneze pentru climă: Cum să implicăm sectorul privat în planurile de acțiune privind schimbările climatice

Una dintre măsurile luate de Danemarca cu scopul de a-și atinge obiectivul ferm de reducere cu 70% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 este încheierea, în 2019, a 14 parteneriate public-privat cu entități reprezentative din sectoare cheie ale economiei.

Cunoscute sub numele de „Parteneriatele daneze pentru climă”, acestea sunt un exemplu de succes al modului în care sectorul public și cel privat pot lucra împreună pentru a supraalimenta acțiunile în domeniul climei.

De curând, organizația daneză State of Green, înființată ea însăși printr-un parteneriat dintre statul danez și 3 asociații profesionale reprezentative de business din Danemarca, a publicat un manual al bunelor practici și învățămintelor desprinse în cei 3 ani de conlucrare intersectorială.

„Prin împărtășirea cunoștințelor și realizărilor din aceste parteneriate public-privat, prezentăm un model pentru acțiunea climatică care poate fi implementat la nivel global.” punctează State of Green.  

Manualul se adresează factorilor de decizie, funcționarilor publici și profesioniștilor care doresc să elaboreze obiective climatice ambițioase și să le atingă prin colaborare intersectorială.

„Cum să implicăm sectorul privat în planurile de acțiune privind schimbările climatice” poate fi accesat și descărcat AICI.

Share this article
Prev Post

Autonom beneficiază de prima finanțare acordată de BEI pentru accelerarea tranziției către un transport verde în România

Next Post

Goodyear a dezvoltat un prototip de anvelopă realizat 63% din materiale sustenabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next