Companii responsabile față de mediu și oameni

Nota verde a Conferinței Plenipotențiarilor ITU 2022, de la București

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, România găzduiește la Palatul Parlamentului cea mai importantă conferință a agenției ONU pentru telecomunicații – Conferința Plenipotențiarilor ITU (International Telecommunication Union).

Nota verde a acestui eveniment cu aprox. 4000 de participanți de la nivel înalt din 193 de țări, a fost dată de eco-experiențele și activările unice realizate din materiale reciclabile promovate de 5 parteneri ai sustenabilității în România: Reciclad`OR, UiPath, Can Art & Design Festival, Asociația Alucro și Asociația CSR Nest.

Astfel, în cadrul evenimentului, au fost expuse tablouri inedite realizate din doze de aluminiu și alte materiale reciclabile, inclusiv celebra aripă de înger din doze de aluminiu, creată de artistul Mihai Alexandru Mocanu. Creațiile au fost expuse sub umbrela Can Art Design Festival (CADF), o ințiativă a Asociației Alucro care apelează la creativitatea artiștilor, pentru a responsabiliza comunitățile în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor de aluminiu.

Compania UiPath a fost prezentă la eveniment cu așa-numitele Recycling Boxes, realizate integral din material reciclabil, pentru a încuraja oamenii să colecteze separat.

„Credem cu tărie că digitalizarea și sustenabilitatea sunt două ingrediente esențiale pentru asigurarea unui viitor durabil. De asemenea, salutăm crearea unui context care abordează aceste două dimensiuni împreună, și facilitează dezvoltarea și identificarea soluțiilor tehnologice potrivite pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. Ne bucurăm că am putut fi parte din eveniment și pentru oportunitatea de a contribui la componentă sa de sustenabilitate.” a spus Margareta Mucibabici, Director Public Affairs and Social Impact UiPath.

Reciclad`OR i-a invitat pe participanți să (re)descopere planeta, care se confruntă cu provocări fără precedent în ceea ce privește schimbările climatice, iar voluntarii CSR Nest au invitat participanții la implicare activă și responsabilitate față de mediu.

Desfășurată o dată la 4 ani, Conferința Plenipotențiarilor ITU  este evenimentul-cheie în cadrul căruia statele membre decid asupra rolului viitor al organizației, determinând astfel capacitatea acesteia de a influența dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) la nivel mondial.

Evenimentul ITU PP-22 susține obiectivele de sustenabilitate, egalitate de gen și incluziunea tinerilor, ce se regăsesc pe agenda Organizației Națiunilor Unite.

Despre RecicladʹOR

RecicladʹOR preia responsabilitatea reciclării ambalajelor și îndeplinește obiectivele de reciulare pentru peste 800 de companii care introduc pe piața națională produse ambalate. Organizația a derulat peste 100 de campanii de informare și conștientizare online și offline, în parteneriat cu autoritățile de stat, sectorul neguvernamental și companiile responsabile din România cu privire la importanța colectării separate și reciclării deșeurilor de ambalaje.

Despre CADF – Asociația Alucro

Asociația Alucro, înființată în 2010 la inițiativa Can Pack România și Asociației Europene a Aluminiului, promovează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu în România. Din 2012 deține licența programului european Every Can Counts care în prezent se derulează în 20 de țări. Prin proiectele implementate, precum Can Art&Design Festival, Asociația Alucro își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța reciclării dozelor de băuturi, un ambalaj extrem de valoros care poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprietăți, contribuind astfel la creșterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu în România. 

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest a fost înființată în 2010, cu misiunea de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor și comportamentul responsabil față de mediu. CSR Nest este implicată totodată în dezvoltarea comunitară și organizațională, cu scopul de a crea comunități sustenabile și a contribui la progresul societății civile la nivel național.

Detalii despre eveniment

Share this article
Prev Post

OMV Petrom va investi 130 mil. euro la rafinăria Petrobrazi pentru construcția noii unități de produse aromatice cu impact redus asupra mediului

Next Post

Populațiile de animale sălbatice au scăzut cu 69% din 1970 până în prezent (raport WWF)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next