Populațiile de animale sălbatice au scăzut cu 69% din 1970 până în prezent (raport WWF)

Populațiile de animale sălbatice din lume au scăzut cu peste două treimi din 1970, potrivit unui raport WWF publicat joi care confirmă ultima evaluare a organizației, din 2020, în care se arată că rata scăderii este de aprox. 2,5% pe an, relatează Reuters.

Raportul World Wildlife Fund, care a folosit date din 2018 ale Societății Zoologice din Londra (ZSL) cu privire la situația a 32.000 de populații de animale sălbatice, care acoperă peste 5.000 de specii, relevă o scădere a populațiilor de animale sălbatice în medie cu 69% în ultimii 52 de ani.

Potrivit raportului, defrișările, exploatarea umană, poluarea și schimbările climatice au fost cele mai mari cauze ale acestei pierderi.

Populațiile de animale sălbatice din America Latină și Caraibe au fost afectate în mod deosebit, înregistrând o scădere de 94% în doar cinci decenii, în timp ce populația de delfini roz de râu din Amazonia braziliană s-a prăbușit cu 65% între 1994 și 2016, se mai arată în raport.

„Natura (…) este în continuare într-o situație disperată”, a declarat Mark Wright, director științific la WWF-UK. „Războiul este cu siguranță pierdut”.

Raportul poate fi descărcat aici

Foto credit: wwfca.org

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Nota verde a Conferinței Plenipotențiarilor ITU 2022, de la București

Next Post

Kaufland organizează în octombrie o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice și oferă 25% reducere pentru electrocasnicele noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next