Companii responsabile față de mediu și oameni

Toate produsele Apple nou lansate, proiectate să minimizeze impactul asupra mediului

Apple a anunțat lansarea noilor produse sustenabile, proiectate să minimizeze impactul asupra mediului. Compania, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în ceea ce privește operațiunile corporative globale, intenționează ca până în 2030 să atingă neutralitatea climatică din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în toate lanțurile de producție și în toate ciclurile de viață ale produselor. Acest lucru înseamnă că fiecare dispozitiv Apple vândut, de la fabricarea componentelor, asamblare, transport, utilizare de către clienți, încărcare, până la reciclare și recuperarea materialelor, va avea un impact net zero asupra climei.

Pentru producția noilor modele iPhone 14, au fost utilizate metale rare 100% reciclate în toți magneții, inclusiv cei utilizați în MagSafe, și tungsten 100% reciclat în Taptic Engine. Ambele modele includ, de asemenea, staniu 100 la sută reciclat folosit în lipirea mai multor plăci de circuite imprimate și aur 100 la sută reciclat în placarea mai multor plăci de circuite imprimate și în firul tuturor camerelor foto, iar liniile de antenă folosesc sticle de apă din plastic reciclat, care au fost transformate chimic într-un material mai puternic și mai performant. Cutiile de ambalare pe bază de fibre nu sunt învelite în plastic, ceea ce apropie Apple de obiectivul său de a elimina complet plasticul din toate ambalajele sale până în 2025.

Apple Watch Series 8 și Apple Watch SE sunt de asemenea concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului. Ambele modele dispun de o carcasă fabricată din aluminiu 100% reciclat, tungsten 100% reciclat în motorul Taptic Engine și metale rare 100% reciclate în toți magneții. În premieră pentru Apple Watch, modelele sunt prevăzute cu aur 100 % reciclat – în placarea mai multor circuite imprimate la Apple Watch Series 8 și în placarea SiP la noul Apple Watch SE. Cele două modele nu conțin mercur, BFR, PVC și beriliu. Niciun ambalaj al Apple Watch nu folosește folie exterioară de plastic, iar mai mult de 94% din ambalaj este pe bază de fibre.

AirPods Pro sunt proiectate, de asemenea, cu numeroase materiale și caracteristici sustenabile, folosind pentru prima dată – aur 100% reciclat în placarea plăcilor de circuit imprimat. AirPods Pro nu conțin substanțe potențial dăunătoare, cum ar fi mercurul, BFR-urile, PVC-ul și beriliul.

Share this article
Prev Post

Studiu Reveal Marketing Research: Românii sunt conștienți de necesitatea adoptării unui stil de viață durabil, 1 din 2 respondenți fiind dispuși să plătească mai mult pentru produse sustenabile

Next Post

CoffeeB: capsule de cafea fără… capsule, sub forma unor biluțe complet compostabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next