Companii responsabile față de mediu și oameni

Wizz Air salută legislația UE privind adoptarea de carburanți sustenabili pentru aviație (SAF)

Companie Sustenabilă Wizz Air ECSR
Companie Sustenabilă Wizz Air ECSR

Wizz Air compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, susține Regulamentul ReFuelEU privind aviația, adoptat recent de Parlamentul European.

Wizz Air și-a stabilit strategia SAF. Aceasta include asigurarea unor acorduri de preluare cu furnizorii pentru viitor și a semnat deja acorduri cu Mabanaft/P2X Europe, OMV, Neste și Cepsa. În 2023, Wizz Air a făcut prima sa investiție de capital de £5 milioane într-o companie britanică de biocombustibili, Firefly. De asemenea, a participat la o investiție de 50 de milioane de dolari în CleanJoule – un start-up de biocombustibili cu sediul în SUA, pentru a impulsiona în continuare cercetarea și dezvoltarea SAF.

Citește și: 14,7 milioane de biciclete au fost produse în UE, în 2022. România, al 2-lea cel mai mare producător

Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air, a declarat: Considerăm că parteneriatul din industrie în ceea ce privește dezvoltarea combustibililor alternativi este una dintre cele mai importante modalități de a aborda provocările actuale legate de climă și ne menținem angajamentul de a reduce intensitatea emisiilor de dioxid de carbon cu 25% până în 2030. Este esențial ca guvernele naționale să ia acum în considerare stimulente pentru a permite accelerarea producției.”

Citește și: Peste 40 de nume mari din industria tehnologiei si a sustenabilității pe scenă, la consolid8 Festival

În anul fiscal 2023, Wizz Air a obținut o intensitate a emisiilor de carbon de 53,8 grame per pasager/km, o scădere cu 11% față de performanța anului fiscal anterior. Acesta este cel mai mic rezultat înregistrat vreodată de Wizz Air pentru un an fiscal și cea mai mică performanță dintre companiile aeriene concurente majore.

Share this article
Prev Post

Producția globală de îmbrăcăminte, în pericol din cauza schimbărilor climatice

Next Post

Programul național de economie circulară și socială – ReCircular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next