Companii responsabile față de mediu și oameni

Ziua Porților deschise la parcurile eoliene din România, pe 15 iunie, de Ziua Mondială a Vântului

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), împreună cu Wind Europe, RenewAcademy si Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, organizează pe 15 iunie, în județul Constanta, de Ziua Mondială a Vântului, evenimentul Wind Open Day – Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România.

La editia din acest an vor participa studenti din Bucuresti, din cadrul Asociatiei Studentilor de la Facultatea de Energetica (ASFE), tineri ingineri energeticieni si voluntari din cadrul Asociatiei Inginerilor Energeticieni si Electricieni (AIEE) si studenti din Constanta, de la Facultatea de Constructii a Universitatii Ovidius. Participanții vor afla informații esențiale despre energia eoliană de la specialisti, vor putea observa în timp real cum se produce, cum se dispecerizeaza si chiar vor putea urca într-o turbină eoliană, dupa un instructaj in prelabil asigurat de tehnicienii Vestas si Monsson.

„Ajuns la cea de-a 5 a editie, proiectul Wind Open Day este o campanie de informare publica despre producerea, utilizarea si rolul energiei eoliene, este un demers de constientizare a publicului privind contributia majora a energiei regenerabile la decarbonizare si beneficiile pe care le aduce pentru societate, pentru siguranta climatica a planetei. La Wind Open Day deschidem portile parcurilor eoliene aratand totodata si avantajele alegerii unei cariere in domeniul energiei regenerabile de catre studenti, tineri ingineri si tehnicieni, mineri si alte categorii profesionale din sectorul tehnic. Prin astfel de proiecte de promovare, actiuni, evenimente, dorim sa crestem popularitatea energiei regenerabile la nivelul societatii civile si totodata ponderea acesteia in mixul energetic, prin infiintarea de noi capacitati, contribuind astfel la independenta energetica.’’ a declarat Daniela Dinescu PNE, membru Board RWEA, promotor Wind Open Day.

Share this article
Prev Post

Studiu: 55% dintre români sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon și 69% de locurile neadecvate în care se elimină deșeurile din construcții

Next Post

Alertă climatică în Finlanda și Estonia. Pădurile emit mai mult carbon decât stochează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next