Companii responsabile față de mediu și oameni

18% din deșeurile din Anglia sunt gestionate ilegal. Infracțiunile depășesc sectorul deșeurilor și includ traficul de persoane, droguri și spălarea de bani (EA)

Cel de al treilea sondaj național al Agenției de mediu (EA) privind amploarea și natura infracțiunilor legate de deșeuri a constatat că 18% din totalul deșeurilor din Anglia sunt percepute ca fiind gestionate ilegal, ceea ce reprezintă aproximativ 34 de milioane de tone în fiecare an, informează publicația britanică Circular.

EA afirmă că rezultatele oferă dovezile de care are nevoie pentru a-și „actualiza și rafina” abordarea privind aplicarea legii. Potrivit EA, respondenții au considerat că infracțiunile legate de deșeuri necesită sancțiuni severe, sancțiunile emise de instanță, informările publice și sancțiunile penale fiind considerate cele mai eficiente mijloace de descurajare.

De asemenea, sondajul a arătat că 25% din infracțiunile legate de deșeuri sunt raportate la EA, multe organizații exprimându-și îngrijorarea cu privire la mecanismele de raportare și la măsurile de aplicare a legii. De asemenea, EA afirmă că respondenții la sondaj consideră că majorarea costului vieții este de natură să crească amploarea infracțiunilor legate de deșeuri.

În anul financiar 2021/22, agenția a intentat 94 de procese împotriva persoanelor și companiilor pentru infracțiuni legate de deșeuri, ceea ce a dus la amenzi totale de peste 6,2 milioane de lire sterline.

EA spune că a adus în instanță mai puține cazuri de infracțiuni legate de deșeuri din cauza noii sale strategii de aplicare a legii, adoptată în 2021, care s-a concentrat pe prevenire.

Steve Molyneux, responsabilul EA pentru reglementarea deșeurilor, a comentat: „Infractorii din domeniul deșeurilor ne pun pe toți în pericol de fiecare dată când încalcă legea. Infracțiunile lor toxice cauzează prejudicii semnificative și pe scară largă oamenilor, comunităților și economiei. EA se confruntă cu infractori bine dotați cu resurse și foarte bine organizați, ale căror infracțiuni depășesc sectorul deșeurilor și includ traficul de persoane, drogurile și spălarea de bani. Știm că infracționalitatea în sectorul deșeurilor este foarte răspândită, iar acest sondaj ne oferă dovezile de care avem nevoie pentru a putea fi cu un pas înaintea celor care încalcă legea.”

Share this article
Prev Post

Curtea de Conturi Europeană: Tranziția la economia circulară stagnează în țările UE (Raport)

Next Post

Pământul a înregistrat a 3-a cea mai călduroasă zi într-o singură săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next