Schneider Electric lansează 2 produse solare care oferă energie verde pentru comunitățile cu acces limitat la energie

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării, a anunțat lansarea a două noi soluții de energie solară pentru comunitățile care au acces redus sau nu au acces la energie, informează Business Wire.

Noile produse solare sunt concepute pentru a rezista la o utilizare extinsă și pentru a acoperi o gamă largă de nevoi în domeniul energiei. Acestea extind portofoliul de produse și soluții Schneider care contribuie la atingerea obiectivului Națiunilor Unite pentru 2030 privind accesul universal la energie.

“Aliniat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, Schneider Electric se angajează să aibă un impact pozitiv asupra numeroaselor noastre părți interesate, în special atunci când vine vorba de abordarea schimbărilor climatice și a inegalității sociale”, a declarat Carol Koech, președintele al Schneider Electric pentru Africa de Est. “Produsele și soluțiile noastre eficiente din punct de vedere energetic sunt concepute pentru a ajuta comunitățile care trăiesc în locații în care rețeaua electrică este fie nesigură, fie inexistentă.”

Lansarea produsului a coincis cu Forumul de Investiții pentru Accesul la Energie 2022 al Alianței pentru Electricitate Rurală (ARE) din Dar es Salaam, Tanzania, în perioada 28-30 iunie, unde se întâlnesc reprezentanți ai sectoarelor public și privat, inclusiv Schneider Electric, ca parte a unui sprijin activ continuu pentru a realiza un viitor energetic durabil pentru toți.

Noile produse Schneider includ invertorul solar-hibrid Homaya Pro și lanterna solară Mobiya Original, fiind deja disponibile pe piață la nivel mondial.

Invertorul solar-hibrid Homaya Pro convertește curentul electric continuu în curent alternativ pentru a fi utilizat în sisteme autonome sau conectat la o rețea. Acesta poate asigura necesarul de energie al unei gospodării sau al unei întreprinderi mici, cu soluții de 3, 4 sau 6 kilowați. Oferă acces fiabil la energie regenerabilă pentru locuințe, stații de alimentare cu combustibil, birouri mici, școli.

Invertorul Homaya Pro este alimentat de energia solară cu un controler MPPT (Maximum Power Point Tracking) încorporat. Este compatibil cu încărcarea în rețea și acceptă tehnologii de baterii cu plumb sau litiu. Până la 6 invertoare pot fi conectate în paralel pentru o putere combinată de până la 24 de kilowați.

Lanterna solară Mobiya Original oferă utilizatorilor energie sigură, fiabilă și curată pentru nevoile de iluminat și încărcare USB. Fabricată din materiale reciclabile, această ultimă versiune produce 280 de lumeni și include setări pentru a economisi energie și a prelungi performanța de iluminare în timp.

“Lansarea acestor noi oferte demonstrează angajamentul Schneider Electric de a se asigura că 100 de milioane de oameni vor avea acces la energie verde până în 2030”, a declarat Olivier Jacquet, vicepreședinte al Schneider Electric pentru dezvoltarea afacerilor de acces la energie în Orientul Mijlociu și Africa. “Homaya Pro nu este doar ușor de utilizat și de instalat, ci și accesibil pentru persoanele care locuiesc în zone izolate din Africa și Asia.”

De la lansarea programului “Acces la energie” în 2009, Schneider Electric a dezvoltat și comercializat soluții tehnologice sigure, accesibile și fiabile pentru a valorifica mai multă energie din surse regenerabile, pentru a îmbunătăți viața și mijloacele de trai ale oamenilor aflați adesea în locuri îndepărtate și pentru a sprijini nevoile energetice în creștere ale țărilor în curs de dezvoltare.

Foto: pagina de facebook Schnider Electric

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Fundația Curt Bergfors oferă două premii în valoare de 2 milioane USD pentru inițiativele care au ca scop dezvoltarea unui sistem alimentar durabil

Next Post

50 de entități private au aderat până în prezent la Angajamentul pentru mediu, lansat de eMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next