Companii responsabile față de mediu și oameni

Grupul MetLife a contribuit la plantarea a peste 1,6 mil. de arbori în 2020 – 2023 (Raport de sustenabilitate)

Grupul MetLife, din care face parte și unul dintre principalii jucători din piața asigurărilor de viață din România, Metropolitan Life, și-a publicat Raportul anual de Sustenabilitate pentru anul 2023, care evidențiază politicile și inițiativele companiei privind reducerea impactului asupra mediului, sprijinirea comunităților și promovarea responsabilității sociale.

„Scopul nostru de a contribui la un viitor mai sustenabil și încrezător inspiră întreaga echipă MetLife și generează valoare pe termen lung pentru toate părțile implicate. De peste 156 de ani, suntem o companie responsabilă și o sursă de stabilitate, iar acțiunile pe care le desfășurăm astăzi reflectă capacitatea noastră de a acționa în mod constant, pentru toate părțile interesate, în anii ce vor urma.” a declarat Președintele și CEO-ul MetLife, Michel Khalaf.

Repere MetLife în 2023

  • susținerea a peste 1,6 milioane de copaci plantați începând din 2020 până la finalul lui 2023;
  • reducerea cu 44% a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) derivate din călătoriile de afaceri și operațiuni (Scope 1, 2 și 3) între 2019 și finalul lui 2023;
  • aprox. 50% dintre furnizori (în funcție de cheltuieli) și-au stabilit obiective de reducere a emisiilor aliniate cu obiectivele Acordului de la Paris;
  • 48% din birourile globale certificate ca fiind clădiri ecologice sau sănătoase;
  • peste 1 miliard de dolari în donații din partea Fundației MetLife, pentru munca sa care generează mobilitate economică incluzivă și abordează nevoile comunităților defavorizate din jurul lumii;
  • peste 144.000 de ore de voluntariat ale angajaților la nivel global în 2023;
  • 10.000 de ore de voluntariat dedicate campaniei MetLife Extraordinary Litter Pickup 2023.

În România, Metropolitan Life își afirmă continuu angajamentul ferm față de conservarea mediului și susținerea comunităților locale prin numeroase inițiative sustenabile și responsabile, în linie cu misiunea Grupului MetLife din care face parte.

În ultimii 25 de ani, compania a alocat peste 3,3 milioane de euro în programe de educație financiară, de incluziune socială a tinerilor și copiilor defavorizați, dar și în acțiuni de sustenabilitate, contribuind la dezvoltarea comunităților locale și la îmbunătățirea calității vieții.

De asemenea, Metropolitan Life se bucură de realizări care demonstrează grija și protecția oferită atât clienților, cât și angajaților, compania obținând în 2023 Certificarea „Great Place To Work” și în același an, multiple recunoașteri Seramount pentru cultura organizațională și practicile de incluziune în echipă.

„Metropolitan Life, ca partener de încredere al românilor, contribuie la crearea unei vieți sustenabile și sigure, prin implementarea inițiativelor ce protejează mediul și sprijină comunitățile locale. Credem că prosperitatea economică trebuie să coexiste armonios cu protecția mediului și cu bunăstarea societății. Prin programele noastre de reducere a impactului asupra mediului și prin susținerea proiectelor educaționale și de incluziune socială, ne dedicăm construirii unui viitor mai încrezător.” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Angajamentul MetLife față de natură

În calitate de membru al 1t.org, o platformă globală de leadership pentru mobilizarea, conectarea și împuternicirea comunității globale de împădurire în vederea conservării, restaurării și creșterii a 1 trilion de arbori până în 2030, MetLife și-a luat angajamentul de a planta 5 milioane de copaci în întreaga lume, acordând prioritate zonelor vulnerabile la dezastre naturale.

Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 25 de ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 4 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Raportul Metlife de sustenabilitate pentru 2023 poate fi descărcat AICI.

Sursa foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

Doamnele lui Mircea Fechet care au grijă de mediu și sustenabilitate „poate mai mult decât o fac bărbaţii”

Next Post

Vânzările pe Flip.ro au crescut în 2023 cu 46% față de 2022. După telefoane și tablete recondiționate, urmează laptopurile și ceasurile smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next