Companii responsabile față de mediu și oameni

Vânzările pe Flip.ro au crescut în 2023 cu 46% față de 2022. După telefoane și tablete recondiționate, urmează laptopurile și ceasurile smart

Flip.ro, liderul companiilor de tehnologie din România care cumpără și vând telefoane recondiționate care încurajează economia circulară prin recondiționarea dispozitivelor electronice, pe care le reintroduc pe piață ca noi, anunță vânzări de 56.4 milioane de euro în anul fiscal 2023.

Vânzările au înregistrat o creștere de 46% comparativ cu anul fiscal anterior, când compania a încasat 38.3 milioane de euro.

Anul 2023 a venit și cu o creștere a capacităților companiei, care au ajuns astăzi la peste 400.000 de clienți care au cumpărat sau vândut electronice pe Flip, de la lansare.

În plus, de la lansare, peste 14.000 de companii au apelat la soluțiile circulare oferite de Flip Business.

Lansată anul trecut pe site, noua categorie de produse – tabletele, a generat până în prezent vânzări de peste 1 milion de euro. Începând cu luna martie a acestui an, clienții Flip pot și vinde tabletele direct pe platformă.

35% din vânzările Flip au venit din cele 3 piețe externe

În anul 2022, tânăra companie a intrat pe piețele din Bulgaria și Ungaria, iar anul 2023 a însemnat și extinderea pe piața din Grecia. Aproximativ 35% din totalul vânzărilor Flip au venit din cele trei piețe pe parcursul anului precedent.

Extinderea service-ului vine și în sprijinul clienților de pe cele trei piețe din regiune – toate comenzile sunt deservite de sediul din București, astfel că toate telefoanele sau tabletele vândute sau cumpărate din Bulgaria, Ungaria și Grecia sunt recondiționate aici.

Planuri de viitor

În 2024, Flip se pregătește de introducerea a două noi categorii de produse pe platformă: laptopuri și ceasuri smart.

„În cazul ambelor categorii, vom vinde în primă fază doar produse Apple, urmând să diversificăm brandurile disponibile din portofoliu ulterior. Plănuim să lansăm cele două noi categorii la finalul acestei veri. Ne dorim ca în cadrul campaniei de Back to School utilizatorii Flip să poată achiziționa și Macbook-uri și Apple Watches pe lângă categoriile actuale – telefoane și tablete”, spune George Moroianu, cofondator și CEO Flip.

Despre Flip

Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către 3 tineri antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu. În prezent, Flip este liderul companiilor de tehnologie din România care cumpără și vând telefoane recondiționate. Din 2021, compania face parte din grupul eMAG.

Sursa foto: pagina de Fb. Flip.ro

Share this article
Prev Post

Grupul MetLife a contribuit la plantarea a peste 1,6 mil. de arbori în 2020 – 2023 (Raport de sustenabilitate)

Next Post

„Grădinile cunoașterii”, finanțat de ENGIE, transformă Grădina Botanică „D. Brândză” într-un hub educațional și ecologic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next