Companii responsabile față de mediu și oameni

Noile norme europene privind raportarea în domeniul durabilității corporative, în linie dreaptă. Ministrul francez de Finanțe: „S-a terminat cu dezinformarea ecologică”

Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord politic provizoriu referitor la Directiva privind raportarea de către întreprinderi de informații privind durabilitatea (CSRD), se arată într-un comunicat de presă al Consiliului UE și al Consiliului European.

Directiva privind raportarea de către întreprinderi de informații referitoare la durabilitate modifică Directiva din 2014 cu privire la prezentarea de informații nefinanciare.

„Acest acord reprezintă o veste excelentă pentru toți consumatorii europeni. Aceștia vor fi acum mai bine informați cu privire la impactul întreprinderilor asupra drepturilor omului și asupra mediului. Prin urmare, înseamnă mai multă transparență pentru cetățeni, consumatori și investitori. De asemenea, înseamnă că informațiile furnizate de întreprinderi sunt mai ușor de citit și sunt simplificate. Acestea trebuie să își joace pe deplin rolul în societate. S-a terminat cu dezinformarea ecologică. Cu acest text, Europa se plasează în avangarda mondială, stabilind standarde ridicate în conformitate cu ambițiile noastre sociale și de mediu” a spus Bruno le Maire, ministrul francez de Finanțe.

Noua propunere de Directivă în domeniul durabilității corporative a fost lansată de Comisia Europeană pe 23 februarie 2022. Aceasta a fost salutată de peste 220 de ONG-uri și sindicate din întreaga lume ca fiind un pas important în reducerea la minimum a impactului negativ al întreprinderilor asupra lucrătorilor, comunităților și mediului.

În luna mai, cele 220 de organizații și rețele ale societății civile au atras însă atenția asupra unor lacune în propunere cu privire la garantarea că legea va preveni în mod eficient daunele corporative aduse drepturilor omului, mediului și climei.

Declarația comună a celor 220 de organizații

Share this article
Prev Post

Hotel de 0 stele care te pune pe gânduri cu privire la schimbările climatice

Next Post

HP by the Sea. 80 de voluntari HP România au curățat plaja Corbu alături de Mare Nostrum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next