Companii responsabile față de mediu și oameni

Hotel de 0 stele care te pune pe gânduri cu privire la schimbările climatice

Frank și Patrik Riklin, cunoscuți pentru lansarea în 2017 a unui „hotel” de 0 stele cu un singur pat așezat într-un loc idilic, sub cerul liber, au venit cu un nou concept derivat: o „cameră” descoperită, cu pat dublu, amplasată la marginea unui drum din satul elvețian Saillon.

Pe lângă că-i „pus în drum”, hotelul-cameră este lipit și de o benzinărie, pentru ca experiența cazării să fie cât mai intensă și anti-idilică.

„Ideea nu e să dormi”, spune Frank Riklin, citat de Reuters. „Important este să reflectăm asupra situației mondiale actuale (…) este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate.” Iar subiectele la care oaspeții sunt invitați să mediteze sunt schimbările climatice, războiul, obsesia nesfârșită a omului pentru perfecțiune și răul pe care-l provoacă planetei.

Hotelul-cameră care se va deschide pe 1 iulie are și room-service: poți servi băuturi și poți lua micul dejun. Prețul pentru o noapte imperfectă care te pune pe gânduri este 337 USD.

Foto credit: Reuters

Share this article
Prev Post

Comisia Europeană a propus pentru prima dată un act legislativ pentru refacerea ecosistemelor Europei până în 2050 și a reducerii la jumătate a utilizării pesticidelor până în 2030

Next Post

Noile norme europene privind raportarea în domeniul durabilității corporative, în linie dreaptă. Ministrul francez de Finanțe: „S-a terminat cu dezinformarea ecologică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next