Companii responsabile față de mediu și oameni

Managementul deșeurilor municipale în Croația (Raport)

În 2021, Croația a crescut gradul de separare a deșeurilor, rata de reciclare și colectarea separată a deșeurilor biodegradabile din deșeurile municipale, reducând în același timp eliminarea deșeurilor municipale prin depunere la groapa de gunoi.

Țara a continuat să facă progrese în aproape toate sectoarele importante ale managementului deșeurilor, dar nu a fost suficient pentru a atinge obiectivele stabilite, comentează Balkan Green Energy News, citând date din raportul privind deșeurile municipale pentru 2021 în Croația, publicat de Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile.

Raportul arată că numărul unităților municipale cu colectare separată a deșeurilor a crescut de la 457 la 519 din 2017 până în 2021, iar ponderea separării deșeurilor a crescut de la 28% la 43% în aceeași perioadă.

Cu toate acestea, ponderea deșeurilor municipale eliminate în 2021 a fost de 58% față de 60% în 2020, obiectivul inițial fiind de a elimina pentru depunere la groapa de gunoi sub 25% din deșeuri.

Gradul de reciclare în 2021 a fost de 31% ceea ce, potrivit raportului, confirmă o tendință ascendentă, obiectivul ratei de reciclare pentru anul trecut fiind de 50%.

În 2021, Croația a atins un grad de colectare separată a deșeurilor biodegradabile de 25%, obiectivul pentru 2022 fiind de 40%.

Cantitatea de biodeșeuri municipale a scăzut ușor în ultimii 10 ani, în timp ce volumul de biodeșeuri colectate separat a crescut de la aproximativ 50.000 la 122.000 de tone.

Potrivit raportului, ministerul a investit peste 7,1 milioane de euro în activități educaționale și informaționale în ultimii cinci ani, în timp ce 160 de milioane de euro au fost alocați pentru infrastructură.

Share this article
Prev Post

Producătorii de automobile: planul pentru climă al președintelui Biden adoptat de Senat compromite obiectivul SUA ca 50% din vânzările de vehicule noi în 2030 să fie electrice

Next Post

Amploarea incendiilor în Europa duce la creșterea cheltuielilor de protecție împotriva incendiilor și a numărului de pompieri. România, printre țările UE cu cea mai mare pondere a pompierilor din totalul forței de muncă (Eurostat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next