Producătorii de automobile: planul pentru climă al președintelui Biden adoptat de Senat compromite obiectivul SUA ca 50% din vânzările de vehicule noi în 2030 să fie electrice

John Bozzella

General Motors, Toyota Motor, Volkswagen și alți mari producători de automobile au declarat într-o poziție comună că proiectul de lege pentru climă și sănătate de 430 mld. dolari al președintelui Joe Biden, adoptat duminică de Senatul SUA, poate compromite obiectivul SUA ca 50% din toate noile vehicule vândute în 2030 să fie electrice.

„Din păcate, cerințele privind creditul fiscal pentru vehicule electrice vor face ca majoritatea vehiculelor să fie neeligibile pentru stimulentele fiscale”, a declarat directorul executiv al Alianței pentru Inovare Auto, John Bozzella, citat de Reuters, adăugând că proiectul de lege „va periclita obiectivul nostru colectiv de vânzări de vehicule electrice de 40-50% în 2030.”

Proiectul prevede printre altele cea mai mare investiţie angajată vreodată în SUA pentru combaterea schimbărilor climatice, cu 370 de miliarde de dolari alocați pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 40% până în 2030. Printre măsurile propuse, se numără și cea prin care un american va putea primi până la 7.500 de dolari pentru achiziţionarea unei maşini electrice.

Pentru a fi însă eligibile pentru credit, vehiculele trebuie să fie asamblate în America de Nord. O altă condiție descurajatoare este ca bateriile să nu conțină componente ”made in China”.

Proiectul de lege mai prevede acordarea unui credit fiscal de 4.000 de dolari pentru achiziționarea unui vehicul electric second-hand, precum și o subvenție de 3 miliarde de dolari oferită Serviciului Poștal al SUA pentru achiziția de vehicule electrice și echipamente de încărcare a bateriilor.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Schemă de ajutor a României de 149 de milioane EUR, aprobată de CE. Va fi lansată o nouă cerere de proiecte pentru producția de hidrogen din surse regenerabile

Next Post

Managementul deșeurilor municipale în Croația (Raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next